LIIKENNE: Poliisi py­säyt­ti yli 200 ki­lo­met­riä tun­nis­sa ajaneen kul­jet­ta­jan Li­min­gas­sa

MAASTOPALOT: Py­hä­jär­ven maas­to­pa­lo saatiin sam­mu­tet­tua – paloa epäil­lään ihmisen ai­heut­ta­mak­si

Tilaajille

Nä­kö­kul­ma: Biden riisuu Pu­ti­nil­ta ta­ru­vi­hol­li­sen viittaa – ame­rik­ka­lai­set pyr­ki­vät Geneven huip­pu­ta­paa­mi­ses­sa te­ke­mään Ve­nä­jä-suh­tees­ta jälleen tylsän

Presidentti Joe Biden kaipaa Venäjään "ennustettavissa olevaa ja vakaata suhdetta". Tiukkaan rajatuissa asioissa voidaan tarjota yhteistyötä. Yhdysvalloissa Venäjä haluttaisiin pelkistää samaan kategoriaan Pakistanin ja Saudi-Arabian kaltaisten suurmaiden kanssa. Niiden johtajia voi presidentti tavata, mutta ystävyys ja kunnioitus varataan muille.

Analyysi

Venäjän johtaja Vladimir Putin on eristänyt maansa. Kremlistä syvästi riippuvaista Valko-Venäjän diktaattoria Aljaksandr Lukashenkaa voi pitää Putinin Venäjän ainoana liittolaisena sen länsirajalla Euroopan kanssa.

Myöskään Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin ja Putinin ensimmäisestä kasvokkaisesta tapaamisesta keskiviikkona Sveitsin Genevessä ei pidä odottaa liikoja. Oikeastaan amerikkalaisille mieluisa tulos olisikin sellainen, jossa maiden välisistä ja kansainvälisistä kysymyksistä voitaisiin puhua tavalliseen tylsään sävyyn.