Pääkirjoitus: Suomen side Ruot­siin vah­vem­pi ja ta­sa-ar­voi­sem­pi kuin yli 200 vuo­teen, on jo aika unohtaa komp­lek­sit

Suurpetokeskus: Tuore tar­kas­tus kertoo useista puut­teis­ta Kuu­sa­mon suur­pe­to­kes­kuk­ses­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Näitä asian­tun­ti­joi­ta edus­kun­ta nyt kuulee Na­to-pää­tök­sen tueksi – Val­ta­osa pitää par­haa­na jä­se­nyyt­tä, yl­lät­täen edes Rau­han­liit­to ei vas­tus­ta suoraan

Lukuisat asiantuntijat ovat ottaneet kantaa Suomen Nato-jäsenyyteen suljettujen ovien takana eduskunnan valiokunnissa. Keräsimme poimintoja niistä lausunnoista, jotka on julkaistu. Muutamia yllätyksiäkin tuli vastaan. Valiokunnissa alkaa tiistaina loppukiri ennen historiallista päätöstä.

Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari pitää oikeutta hakea aina turvapaikkaa vaarallisena Suomen turvallisuuden kannalta.
Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari pitää oikeutta hakea aina turvapaikkaa vaarallisena Suomen turvallisuuden kannalta.
Kuva: Emilia Kangasluoma

"Suomen turvallisuusasema on perustavanlaatuisella tavalla muuttunut Venäjän Ukrainaan kohdistaman oikeudettoman sotilaallisen hyökkäyksen ja myös Venäjän sodankäynnin tapojen seurauksena."

Näin kirjoittaa Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari lausunnossaan eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnalle. Hän painottaa tiedustelutiedon merkitystä, kun varaudutaan Venäjän uhkiin Nato-jäsenhakemuksen jälkeen.