Ylioppilaat: Ou­lu­lai­nen Lauri Lohi kertoo, miten hän kir­joit­ti täydet pisteet äi­din­kie­len ko­kees­ta

Unelma Hietasaaressa: Ou­lu­lais­per­he re­mon­toi vanhan puu­ta­lon oman nä­köi­sek­si

Valmistuneet: Ou­lu­lai­nen kuk­ka­kaup­pay­rit­tä­jä myy tänä vii­kon­lop­pu­na lähes tuhat ruusua – lue, miten kukan saa säi­ly­mään pi­dem­pään

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kolumni
Tilaajille

Nai­sis­ta ja mie­his­tä ideo­lo­gia edellä – kaikki su­ku­puol­ten väliset mää­räl­li­set erot eivät johdu syr­jin­näs­tä

Perinteisen median lupaamassa "vastuullisessa journalismissa" tuntuu vielä olevan jonkin verran tekemistä. Esimerkkinä Ylen kolumnistin Heikki Valkaman vuodatus naisten asemasta työelämässä.

Kohteekseen Valkama ottaa teknologia-alan ja entisen Google-insinöörin James Damoren vuonna 2017 kohua herättäneen muistion, joka levisi Googlen sisäisestä jakelusta julkisuuteen. Valkaman mukaan Damoren muistion sisältönä oli, että naiset eivät biologisista syistä sovellu teknologia-alalle. Valkamalle Damoren viesti oli kuin "vuosisadan takaa".

Kolumni herättää kysymyksen, vääristeleekö Valkama tarkoituksella vai eikö hän ole lukenut haukkumaansa muistiota. Damoren teksti (Valkama linkkaa vain toiseen Ylen juttuun aiheesta) on vapaasti luettavissa internetissä, esimerkiksi Gizmondo-sivustolla. Kyseessä on harvinaisen pohdittu ja punnittu analyysi paitsi Googlen sisäisestä työilmapiiristä, myös kulttuurin yleisemmistä suuntauksista ja arvostuksista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.