Vaalitentti: Kalevan vaa­li­ten­tin kuu­sik­ko pääsee tänään pu­reu­tu­maan poh­joi­seen – "Ei niitä asioita nosta kukaan muu esille, jos me emme tee sitä"

Pääkirjoitus: Puo­luei­den näy­tet­tä­vä kort­tin­sa – leik­kaus­koh­teet ker­rot­ta­va tar­kem­min

Joukkoliikenne: Oulussa ha­lu­taan ke­hit­tää jouk­ko­lii­ken­net­tä työ­paik­ka- ja asuin­alueil­la – kolme pal­ve­lu­ta­so­vaih­to­eh­toa esillä rat­kai­suik­si

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Näin ame­rik­ka­lai­sen SVB-pan­kin kaa­tu­mi­nen näkyy suo­ma­lais­ten kuk­ka­ros­sa: vai­kut­taa asun­to­ve­lal­li­siin – Etlan toi­mi­tus­joh­ta­ja uskoo kor­ko­vai­ku­tuk­sen jäävän ly­hyt­ai­kai­sek­si

Jos asuntolainasi koron tarkistuspäivä oli alkuviikosta, olit onnekkaiden joukossa, sillä hyödyit yhdysvaltalaisen Silicon Valley Bankin konkurssin vaikutuksista rahamarkkinoille. Ensi viikolla tilanne palautunee normaaliksi ja korot lähtävät taas nousuun. Yhdysvallat on maailman suurin talous ja sen pankkiuutisilla on vaikutusta koko maailmaan.

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen (ETLA) toimitusjohtaja Aki Kangasharju ei usko amerikkalaisen Silicon Valley Bankin (SVB) viime viikonloppuisen konkurssin aiheuttavan finanssikriisiä.

– Tai ainakaan niillä tiedoilla, mitä tällä hetkellä on, en usko siihen, Kangasharju huomauttaa.

Amerikkalainen SVB ajautui viikonloppuna konkurssiin, sillä sen olisi pitänyt ryhtyä realisoimaan velkakirjasijoituksiaan, jotta pankki olisi voinut maksaa asiakkaalleen näiden tallettamia rahoja.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.