Tilaajille

Näillä eväillä kuljet suun­ni­tel­len kohti uutta ruo­ka­viik­koa – joko tunnet prep­pauk­sen, joka tuo sel­keyt­tä suo­ma­lai­seen­kin arkeen?

Pienellä suunnitelmallisuudella vähennät ruokastressiä ja -hävikkiä samalla, kun säästät aikaa, kustannuksia ja hermojasi.

Valitsemalla yhdeksi raaka-aineeksi lohifileen saat kuitattua samalla kaksi kalansyöntipäivää. Paahdetut uunijuurekset toimivat myös kaksoisroolissa. Ensin niitä syödään uunilohen lisukkeena, ja lopuista soseutetaan maistuva kasviskeitto.
Valitsemalla yhdeksi raaka-aineeksi lohifileen saat kuitattua samalla kaksi kalansyöntipäivää. Paahdetut uunijuurekset toimivat myös kaksoisroolissa. Ensin niitä syödään uunilohen lisukkeena, ja lopuista soseutetaan maistuva kasviskeitto.
Kuva: Nanna Rintala

Maailmalla puhutaan käsitteestä meal prepping, joka meillä Suomessa on kääntynyt paremman sanan puutteessa preppaamiseksi.

Preppaamisella tarkoitetaan ruuan suunnitelmallista esivalmistelua yleensä yhtenä päivänä viikossa. Keittiössä vietetään muutama tunti aikaa valmistellen viikon ateriat niin, että ne ovat nopeasti hyödynnettävissä muina päivinä.