
Yhdysvaltain ohella myös Britannia antaa Ukrainan armeijalle useita raskaita raketinheittimiä ja niihin raketteja, jotka kantama on enimmillään noin 80 kilometriä.
Päätöksestä kertovat useat brittimediat, muun muassa The Guardian.
Britannian aseavussa kyse on amerikkalaisvalmisteisesta tela-ajoneuvon alustalle asennetusta M270-raketinheitinjärjestelmästä. Sama raskas raketinheitin on käytössä myös Suomen puolustusvoimilla.
Heitin käyttää samoja ampumatarvikkeita kuin Yhdysvaltain aiemmin Ukrainaan lupaamat M142 HIMARS-raketinheittimet. Yhdysvallat on ainakin alkuun toimittamassa neljä HIMARSia, Britannia mediatietojen mukaan "kourallisen" M270-heittimiä.
Molemmat asejärjestelmät ovat pitkään olleet Ukrainan aseaputoiveiden kärjessä.
M270 liikkuu teloilla siinä missä HIMARS on rakennettu maastokuorma-auton alustalle. Mediatietojen mukaan Ukrainalle toimitetaan GPS-paikannuksen avulla täsmäohjattuja raketteja.
M270:n täysi lataus on 12 rakettia ja HIMARSin kuusi.
Venäjällä on itäisen Ukrainan Donbassin taisteluissa käytössään moninkertainen tykistöylivoima, jolla Ukrainan joukkoja ja asemia jauhetaan. Käyttöön tullessaan läntisillä raketinheittimillä Ukraina voisi vastata tuleen ja tuhota venäläisten tykistöä sen kantomatkan ulkopuolelta.

– Venäjän taktiikka on muuttunut, joten meidän apumme on myös muututtava, Britannian puolustusministeri Ben Wallace kommentoi uutta aseapua Guardianin mukaan.
Täsmäohjautuvilla raketeilla on mahdollista tuhota myös muita avainkohteita suurella tarkkuudella.
Yhdysvallat ja Britannia ovat asettaneet raketinheittimien toimittamisen ehdoksi sen, ettei Ukraina tulita niillä Venäjän puolella olevia kohteita.
Yhdysvaltain ilmoitettua raketinheittimien toimittamisesta Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi maan kostavan uusien aseiden toimittamisen hyökkäämällä kohteisiin, joihin Venäjä ei aiemmin ole iskenyt. Putin ei tarkentanut, mitä nämä kohteet voisivat olla.