Linnan juhlat: Oulun teat­te­rin Alma Leh­mus­kal­lio tiesi heti, kenen luo­muk­seen haluaa pu­keu­tua

Laskettelu: Rus­ko­tun­tu­ril­la las­ke­tel­laan jo täyttä häkää – Köyk­ky­ris­sä odo­tel­laan vielä lunta ja pak­ka­sia

Joko luit tämän: Raa­tis­sa ko­mei­le­va pop­pe­li­veis­tos kärsi oman elä­män­sä met­su­rin ti­hu­työs­tä

Mainos: Kalevan joulutarjous: Kaleva Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Pääkirjoitus
Tilaajille

Muovin yletön vyöry näkyy ran­noil­lam­me, kor­vaa­vien puu­poh­jais­ten ma­te­riaa­lien tuot­ta­ja­na Suo­mes­ta toi­vot­ta­vas­ti tulee iso tekijä

Niin sanottua mikromuovia kertyy edelleen runsaasti luontoon. Kyse on eläinten ja ihmisten terveysuhasta. Muovista ei vielä aikoihin ole mahdollista irtaantua kokonaan. Korvaavat tuotteet tekevät kuitenkin vähitellen tuloaan.

Kun tupakan tumppi lentää tien varteen tai rantahiekkaan, keskivertotupakoitsija ei ehkä ajattele lisäävänsä muovin määrää luonnossa. Näin kuitenkin on. Savukkeiden filtterit tehdään selluloosa-asetaatista, joka on muovia.

Ympäristöjärjestö WWF keräsi viime vuoden keväällä ja syksyllä roskaa seitsemältä suomalaiselta rannalta. Näihin kuului myös Oulun Nallikari.

Tulos oli, että muovia löytyy runsaasti myös kotimaamme rannoilta. Muovi oli keväällä yleisin roskatyyppi myös Nallikarissa.

Pieniä, alle puolen sentin kokoisia ja sitä pienempiä muovinkappaleita ja -hiukkasia löytyi Nallikarista vertailujoukon kolmanneksi eniten.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.