Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Muis­to­jen ilta -kon­sert­ti juh­lis­taa kan­sal­lis­ta ve­te­raa­ni­päi­vää Oulussa

Oulun kaupungin kansallisen veteraanipäivän juhla järjestetään Madetojan salissa 27. huhtikuuta. Osana juhlaa on Muistojen ilta -konsertti. Arkistokuva on kansallisen veteraanipäivän juhlasta Tulindbergin salista vuodelta 2018.
Oulun kaupungin kansallisen veteraanipäivän juhla järjestetään Madetojan salissa 27. huhtikuuta. Osana juhlaa on Muistojen ilta -konsertti. Arkistokuva on kansallisen veteraanipäivän juhlasta Tulindbergin salista vuodelta 2018.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Kansallista veteraanipäivää juhlistetaan Oulussa perinteisellä Muistojen ilta -konsertilla. Oulun Tammenlehväkuoro ja Lapin sotilassoittokunta järjestävät konsertin Madetojan salissa osana Oulun kaupungin kansallisen veteraanipäivän juhlaa 27. huhtikuuta kello 19 alkaen.

Oulun Tammenlehväkuoroa johtaa konsertissa Mihkel Koldits ja Lapin sotilassoittokuntaa musiikkimajuri Jarkko Aaltonen. Lisäksi konsertissa esiintyy oululainen laulukvartetti Lehdokit.

Ohjelman aloittaa Timo Forsströmin puhallinorkesterille säveltämä Juhlasoitto sotaveteraaneille. Tilaisuudessa kuullaan myös Oulun kaupungin tervehdys kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Juha Hännisen esittämänä sekä kuoron puheenjohtajan Paavo Saaren puheenvuoro.

Konsertin musiikkiohjelma koostuu pitkälti sota-ajalta peräisin olevista perinteisistä kappaleista. Joukossa on myös uudempia teoksia, kuten Eero Hulkon säveltämä ja Veikko Juntusen sanoittama Rauhankyyhky sekä Urpo Jokisen tekemä Suomi on hyvä maa.

Yhteislauluna yleisön kanssa kuullaan Sillanpään marssilaulu. Konsertin päätteeksi sotilassoittokunta ja kuoro esittävät Jean Sibeliuksen Finlandian. Konsertissa on väliaika.

Oulun kaupunki kutsuu konserttiin ja sitä edeltävään kahvitilaisuuteen vieraakseen joukon sotiemme veteraaneja ja veteraanijärjestöjen edustajia. Konsertti on muulle yleisölle pääsymaksullinen.

Oulun Sotaveteraanikuoro aloitti Muistojen ilta -konsertin järjestämisen Oulussa vuonna 1988. Se jatkaa perinnettä nyt Tammenlehväkuoron nimellä.

Kansallinen veteraanipäivä on yleinen liputuspäivä. Oulun Seudun Rauhanturvaajat ry:n edustajat nostavat Suomen lipun salkoon Oulun Linnansaaressa kello 9. Oulun kaupunki järjestää liputuksen Tuiran silloille.

Seppeleenlasku alkaa sankarihaudoilla kello 12.

Kansallisen veteraanipäivän teemana on tänä vuonna Maamme versoo uutta. Valtakunnallinen pääjuhla järjestetään kutsuvierastilaisuutena Lappeenrannassa.

Sotiemme veteraaneja on elossa vielä noin 4 000, ja heidän keski-ikänsä on lähes 97 vuotta.