Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Mu­hok­sen jää­hal­li va­lit­tiin Vuoden lii­kun­ta­pai­kak­si

Muhoksen uusittu jäähalli.
Muhoksen uusittu jäähalli.

Muhoksen jäähalli palkittiin Vuoden Liikuntapaikkana Tampereella järjestettävillä liikuntapaikkamessuilla.

Voittajan valitsi opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkarakentamisesta vastaava virkamies ja rakennusneuvos Mikko Helasvuo. Palkinnon vastaanotto Muhoksen kunnan vapaa-aikatoimen johtaja Juha Pesonen.

Muhoksen jäähallilla on toteutettu vuonna 2021 laajennus ja perusparannus, jolla lisättiin sekä toiminnallisuutta että energiatehokkuutta. Jo edellisenä vuona kylmäkoneisto oli uusittu hiilidioksidikäyttöiseksi. Hankkeen kokonaiskustannukset olivat noin 3,8 miljoonaa euroa, josta valtionavustusta oli 750 000 euroa.

– Vuoden Liikuntapaikka -tunnustus merkitsee, että olemme Muhoksen kunnassa tehneet hankkeen suhteen oikeita asioita, ja samalla se rohkaisee aloittamaan muitakin tarpeellisia liikuntapaikkahankkeita, iloitsee Pesonen.

Valintaperusteissa esiin nousivat vihreät arvot ja liikuntapaikkaverkoston tavoitettavuus sekä liikunnan mielekkyys tiloissa. Tiedotteen mukaan tänä vuonna kiinnitettiin huomiota liikuntalain hengessä laajoja käyttäjäryhmiä palveleviin liikuntapaikkoihin.

Gymtec & Sportec -liikuntapaikkamessut valitsi Vuoden liikuntapaikan tänä vuonna 19. kertaa.

Juttua muokattu kello 19.11: Vaihdettu kuva, joka oli vanhempi, kuin kuvatekstissä virheellisesti väitettiin.