Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Kolumni: Kas­vaa­ko Teams-opis­ke­li­jois­ta it­se­op­pi­nei­ta hui­ja­rei­ta?

Luitko jo tämän: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Mu­hok­sen ensi vuoden ta­lous­ar­vio 1,4 mil­joo­naa euroa yli­jää­mäi­nen – Koivu ja Tähti -kult­tuu­ri­kes­kus pe­rus­kor­ja­taan

Muhoksen kunnan yksi suurimpia investointeja ensi vuonna on Koivu ja Tähti -kulttuurikeskuksen peruskorjaus. Myös Muhoksen kirjasto on kulttuurikeskuksessa.
Muhoksen kunnan yksi suurimpia investointeja ensi vuonna on Koivu ja Tähti -kulttuurikeskuksen peruskorjaus. Myös Muhoksen kirjasto on kulttuurikeskuksessa.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Muhoksen kunnanvaltuusto hyväksyi maanantaina Muhoksen kunnan talousarvion vuodelle 2023. Talousarvio on 1,4 miljoonaa euroa ylijäämäinen ja vuosikate on 5,4 miljoonaa euroa. Vuosikate on poistoja suurempi.

Kunnan bruttoinvestoinnit vuonna 2023 ovat 5,3 miljoonaa euroa, ja suurimpina investointeina ovat Koivu ja Tähti -kulttuurikeskuksen peruskorjaus ja muutostyöt sekä Kirkonkylän Yrityskylän kunnallistekniikan laajennus. Investoinneissa painottuvat yritysten sijoittumista ja asumista tukeva maankäyttö ja yhdyskuntarakenteen kehittäminen.

Muhoksen kunnan nettoinvestoinnit vuosille 2023–2024 ovat 14,8 miljoonaa euroa. Suunnittelukaudella kunnan lainakanta kasvaa noin kuudella miljoonalla eurolla, koska huomattava osa lainanlyhennyksistä on katettava lainarahoituksella.

Talousarvioon ja taloussuunnitelmaan sisältyy epävarmuuksia, koska kuntien tehtävät ja velvoitteet muuttuvat merkittävästi vuosina 2023; sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät hyvinvointialueelle ja Muhoksen kunta aloittaa koko Pohjois-Suomen lomituksen vastuukuntana.

Lomituksen laajentuminen koko Pohjois-Suomea kattavaksi nostaa kunnan toimintatuottoja yhteensä 25 miljoonaan euroon, ja kulut ovat vastaavasti 51,6 miljoonaa euroa.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.