Oulun budjetti: Näin kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä esittää käy­tet­tä­väk­si 650 mil­joo­naa euroa

Musiikki: Ou­lu­lais­per­heen kaikki jäsenet ovat kovia muu­si­koi­ta

Huoltajuus: Lap­sis­taan tais­tel­leen ou­lu­lai­si­sän uh­ka­sak­ko­vaa­ti­mus hy­lät­tiin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Moot­to­ri­kelk­kai­lun sään­tö­jä ei tun­ne­ta, selviää Lii­ken­ne­tur­van ky­se­lys­tä –  epä­sel­vyyt­tä on ainakin pro­mil­le­ra­jois­ta ja maas­tos­sa aja­mi­sen lu­val­li­suu­des­ta

Liikenneturvan kyselyyn vastanneista 44 prosenttia tiesi, että pyöräily on kelkkareitillä kiellettyä lumiseen aikaan.

Osalle Liikenneturvan kyselyyn vastanneista oli epäselvää esimerkiksi moottorikelkkailijaa koskevat promillerajat. Vastanneista 72 prosenttia tiesi, että kelkkailijalla on sama promilleraja kuin autoilijallakin.
Osalle Liikenneturvan kyselyyn vastanneista oli epäselvää esimerkiksi moottorikelkkailijaa koskevat promillerajat. Vastanneista 72 prosenttia tiesi, että kelkkailijalla on sama promilleraja kuin autoilijallakin.
Kuva: Linnea Ohtamaa/Arkisto

Jopa kaksi viidestä moottorikelkalla ajaneista ei koe tuntevansa lajin sääntöjä edes pääpiirteissään, selviää Liikenneturvan tekemästä kyselystä.

Liikenneturva kysyi loppuvuonna suomalaisten kokemuksia moottorikelkkailusta.

Hieman vajaa puolet oli ajanut kelkalla tai istunut kyydissä. Moottorikelkkaa ajaneilta kysyttiin edelleen sääntötuntemuksesta. Vastanneista 59 prosenttia koki osaavansa moottorikelkkailun säännöt hyvin tai edes pääpiirteissään. Jopa kolmasosa tunnusti, ettei osaa kelkkailun sääntöjä, kerrotaan Liikenneturvan tiedotteessa.

– Vaikka monelle moottorikelkkailu voi olla vain vapaa-ajan hupia, on sarviin tarttuvan ymmärrettävä, että moottorikelkka on ajoneuvo. Sen kuljettajan on tiedettävä, missä kelkalla saa ajaa, tunnettava nopeusrajoitukset sekä ikä- ja ajokorttivaatimukset, painottaa Liikenneturvan yhteyspäällikkö Petri Niska Rovaniemeltä.

Osalle Liikenneturvan kyselyyn vastanneista oli epäselvää esimerkiksi moottorikelkkailijaa koskevat promillerajat. Vastanneista 72 prosenttia tiesi, että kelkkailijalla on sama promilleraja kuin autoilijallakin. Liikenneturvan mukaan alkoholi on edelleen osatekijänä liian monessa kelkkaonnettomuudessa.

Moottorikelkalla saa ajaa virallisilla moottorikelkkailureiteillä. Lupa-asiat tulee selvittää ennen ajoa epävirallisilla urilla.
Moottorikelkalla saa ajaa virallisilla moottorikelkkailureiteillä.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.