Ukrainan sota: Oulun uk­rai­na­lai­set muut­ta­vat nyt omiin asun­toi­hin, Help Cen­te­ril­lä kii­reis­tä aikaa

Leijonat: Kärp­pien Arttu Hyry debytoi Lei­jo­nis­sa – tukku mui­ta­kin ou­lu­lai­sia maa­jouk­kuei­siin

Presidentinvaalit: Kalevan vaa­li­ko­ne on nyt auki

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Montako teh­das­ta voiton mak­si­moin­ti vielä syö?

Reilu kuukausi sitten leimahti pääministerin ja oikeisto-opposition välille yhä jatkuva kiistely siitä, onko työnantajayrityksillä ns. yhteiskuntavastuuta sanoessaan mittavat määrät työntekijöitä kilometritehtaalle ja lopettaessaan kokonaisia tehtaita kovan koronan riivaamassa maassamme.

Pääministerin tiedusteluun siitä, onko se välttämätöntä tällaisena aikana, oppositio pillastui totaalisesti ja väänsi vastaan tyyliin: ”Väitättekö, että suomalaiset yritykset irtisanovat huvin vuoksi?”

Tuntuu, että populismi opposition taholta meni kirkkaasti vastuullisen ja asiallisen keskustelun ohi ja politikointi häivytti alleen varsinaisen syyn, miksi UPM:n Kaipolan yksikkö pitää sulkea. Syy ei taatusti ole hallituspolitiikassa eikä kilpailukyvyssä.

"Kasvupohjan tämä omistajien omaksuma ideologia sai 1970-luvun öljykriisin tuomassa talouskriisissä ja syvässä taantumassa."

Kun taloustieteilijä Milton Friedman kirjoitti jo vuonna 1970 NY Time Magazinessa artikkelin, jossa hän ehdotti, että ”yrityksen yhteiskunnallinen velvollisuus on kasvattaa voittojaan”, syntyy tausta UPM:kin omaksumalle toimintamallille.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.