Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Syntyvyys: Syn­ty­vyys painui pak­ka­sel­le Poh­jois-Poh­jan­maal­la en­sim­mäis­tä kertaa 150 vuoteen

Koti-Kaleva: Ou­lu­lais­ko­dis­sa lapset saavat leikkiä ja näkyä joka pai­kas­sa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Monet mie­len­ter­veys­omai­sis­ta ovat jak­sa­mi­sen­sa ää­ri­ra­joil­la – sai­ras­tu­neen hoitoon pääsy ja vastuu hoi­dos­ta ei saa kaatua omais­ten har­teil­le

Mielenterveyspalveluiden riittämättömyys, hoitoon pääsyn vaikeus ja huoli mielenterveyskuntoutujista puhuttavat tällä hetkellä. Kun sairastunut ei saa apua, läheisten huoli ja hoitovastuu sairastuneesta kasvaa entisestään.

SOSTEn tuoreen Sosiaalibarometri 2020 mukaan ammattilaisten huoli mielenterveyskuntoutujista kasvoi edellisvuoteen verrattuna voimakkaasti. Koronaepidemian myötä mielenterveyspalveluiden saatavuus on heikentynyt ja monen mielenterveyskuntoutujan tila suorastaan romahtanut.

Me FinFamissa olemme huolissamme myös mielenterveyskuntoutujien omaisten jaksamisesta. Käytännössä mennyt koronakevät on monessa tapauksessa tarkoittanut sitä, että mielenterveyspotilaiden on pitänyt pärjätä kotona omin avuin, usein perheenjäsenen tai muun läheisen tuella.

Jatkuvassa hoito- jopa valvontavastuussa olevalla omaisella on paljon vastuuta, mutta usein vain vähän tietoa ja tukea toimintansa pohjaksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.