Käräjäoikeus: Omis­ta­jal­ta ka­ran­nut koira puri toista koiraa ja miestä Rak­si­las­sa

Jääkiekko: Kärpät ru­tii­ni­voi­tol­la kiinni ko­ti­etuun – Seu­raa­vak­si edessä tup­la­pe­lit HIFK:ta vastaan

Hyvinvointialueet: Me­ri-Lap­pi pohtii eroa­van­sa Lapista ja liit­ty­vän­sä Poh­tee­seen

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Monen ou­lu­lai­sen jou­lu­pöy­däs­tä löytyy lä­hi­ruo­kaa – herk­ku­ja jo­no­te­taan pak­ka­ses­sa pi­meäl­lä park­ki­pai­kal­la ot­sa­lam­pun valossa ja sty­rok­sin päällä seisten

Lähiruoka maistuu Oulussa: paikallinen Reko-lähiruokaryhmä on Suomen suurin. Ihmisiä viehättää mallissa paitsi se, että he pääsevät tapaamaan ruokansa tuottajat, myös se, että tuottajat saavat työlleen reilun hinnan, kertoo Kia-Frega Prepula.

Oulu

”Ihanan simppeli ajatus.”

Kia-Frega Prepula ihastui Reko-toimintaan vuosia sitten Kokkolassa – niin paljon, että hän halusi tuoda mallin myös Ouluun. Joka toinen viikko oululaiset jonottavat lähiruokaa tuottajien peräkontista myytynä.

Pietarsaaresta kotoisin oleva Reko tulee Ruotsin kielen sanoista rejäl konsumtion, suomeksi reilu kulutus. Tuottajat esittelevät valikoimansa Facebook-ryhmässä, jossa ostaja tekee tilauksen. Tuottajat tuovat tilaukset OAMKin parkkipaikalla järjestettäviin jakotilaisuuksiin.

”Ihmiset haluavat nähdä työntekijät ruoan takana. Samoin eläinten hyvinvointi ja eettinen ruoantuotanto kiinnostavat”, Prepula kertoo.

Kaupan päälle saattaa saada uuden ystävän, sillä jonot äityvät usein pitkiksi ja niissä on aikaa porista.

Prepula kertoo Radio Kalevan haastattelussa muun muassa siitä, mitä kaikkea Rekossa on tarjolla, miksi Reko ei tarkoita alennusmyyntiä, miten ostaja voi vakuuttua eläinten hyvinvoinnista ja miten kannattaa varustautua, kun lähtee Rekoon jonottamaan.

Toimittaja on Sini Salmirinne.