Päätoimittajan kolumni: Viina vie urat, perheen ja ter­vey­den, mutta mitäpä siitä?

Peruskoulut: Kym­me­nen ou­lu­lais­opet­ta­jat ker­to­vat, että van­hem­mil­ta tulee rajuja ja asiat­to­mia vies­te­jä

Työtaistelut: Kevään lak­ko­su­man taus­tal­ta löy­ty­vät neu­vot­te­lu­jär­jes­tel­män muutos, inf­laa­tio ja ki­ky-so­pi­muk­sen kaiut

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Miten ko­ro­na­pan­de­mia muuttaa maail­maa ja Suomea – Kul­ta­ran­ta-kes­kus­te­luis­sa mukana monta huip­pu­asian­tun­ti­jaa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö isännöi Kultaranta-keskusteluja. Lähetyksen juontavat Rosa Kettumäki ja Antti Sahlström.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö isännöi Kultaranta-keskusteluja. Lähetyksen juontavat Rosa Kettumäki ja Antti Sahlström.
Kuva: Matti Porre /Tasavallan presidentin kanslia // Matti Porre/ Office of the President of the Republic of Finland

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön isännöimät Kultaranta-keskustelut käydään tänä vuonna virtuaalisesti suorana lähetyksenä.

Aiheena on koronapandemian jälkeinen aika: millaisia muutoksia on odotettavissa maailmanpolitiikassa, taloudessa ja suomalaisessa yhteiskunnassa?

Tasavallan presidentin isännöimä kaksipäiväinen ulko- ja turvallispoliittinen keskustelutapahtuma on perinteisesti järjestetty Naantalissa kesäkuussa.

Luvassa on viisi keskustelua. Keskustelijoina ovat muun muassa Tampereen yliopiston kansainvälisen politiikan professori Hiski Haukkala, Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimituksen esimies Matti Kalliokoski, Nokian ja F-Securen hallitusten puheenjohtaja Risto Siilasmaa, kirjailija ja taideneuvoston puheenjohtaja Juha Itkonen sekä Helsingin yliopiston sosiaalipsykologian apulaisprofessori Nelli Hankonen.

Kansalaisetkin voivat osallistuas

Viimeisenä kuullaan presidentti Niinistön, eduskunnan puhemies Matti Vanhasen ja pääministeri Sanna Marinin keskustelu.

– Elämme kovin poikkeuksellisia aikoja, jolloin on hyvä kuitenkin kerrata myös perinteisiä tapoja. Toivon, että löydämme näkökulmia, jotka rohkaisevat meitä kaikkia, sanoo Niinistö.

Kansalaiset voivat osallistua keskusteluun suoran lähetyksen aikana osoitteessa chat.yle.fi tai Whatsapp-kysymyksillä numeroon 044 421 4530.