Yleisurheilu: Mün­che­nin EM-päi­vä­kir­ja: Kaksi co­la­juo­maa? 13 euroa, bitte

Tilaajille

Mitä Aleksei Na­val­nyil­le ta­pah­tuu Ve­nä­jäl­le pa­la­tes­sa? No­vi­tshok-mur­hay­ri­tyk­ses­tä toipuva saa tu­ki­joil­taan juh­la­vas­taan­oton – Putinin ko­neis­to uhkaa van­ki­lal­la

Legendan maineen ansainnut venäläispoliitikko, järjestelmän ulkopuolisen opposition johtaja Aleksei Navalnyi on ollut kotimaansa viranomaisten ajojahdin kohteena vuosia. Elokuussa hän selviytyi täpärästi hermomyrkkyiskusta, jonka toteuttaneita hän toipilaanakin höynäytti ja paljasti. Jos Navalnyin ylipäätään onnistuu palata Venäjälle, häntä odottaa kannattajien kultatuoli yhtäällä ja virkavalta toisaalla.

Aleksei Navalnyi sanoo toipuneensa murhayrityksestä lähes kokonaan. Hän ilmoitti keskiviikkona aikovansa palata Venäjälle tulevana sunnuntaina.
Aleksei Navalnyi sanoo toipuneensa murhayrityksestä lähes kokonaan. Hän ilmoitti keskiviikkona aikovansa palata Venäjälle tulevana sunnuntaina.
Kuva: YURI KOCHETKOV

Kun ylittää Kremlin kirjoissa näkymättömän rajan vihollisesta petturiksi, alkaa henkikulta olla vaarassa. Monta Venäjään liittyvää kostomurhaa ja sellaisen yritystä on kohdistettu entisiin "omiin", jotka ovat alkaneet toimia aiempia isäntiään vastaan – esimerkiksi lännen kaksoisagentteina.

Omapäistä venäläistä poliitikkoa ja ainutlaatuisen kekseliästä korruptionvastaista aktivistia, oppositiojohtaja Aleksei Navalnyia odottaa kotimaassa vain kammottavia vaihtoehtoja, jos hänen ylipäätään onnistuu sunnuntaina lentää Moskovaan saakka.