ADHD: Oulussa ke­hi­tet­tiin peli, joka voi jopa pal­jas­taa lapsen ADHD:n

Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Oulu: Ro­tuaa­rin palloa vaivaa mys­ti­nen vika, jota sel­vi­te­tään edel­leen

Mainos: Markkinointitoimisto Kolmas Polvi etsii markkinoinnin asiantuntijaa - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Mistä li­sä­kas­vua Suomen met­siin?

Luonnonvarakeskuksen (Luke) viimeisimmän valtakunnan metsien inventoinnin mukaan Suomen metsien vuotuinen kasvu on pienentynyt edellisen inventoinnin 108 miljoonasta kuutiosta 103 miljoonaan kuutioon. Puuston tilavuus on edelleen kasvussa. Se on metsä- ja kitumaalla 2 529 miljoonaa kuutiota. Uusimmat metsävaratiedot perustuvat vuosina 2019–2021 mitattuun aineistoon. Suomen metsiä on nyt inventoitu 100 vuotta.

Jos verrataan puuston määrää ja kasvua 50 vuotta sitten olleeseen tilanteeseen eli 1970-luvun alkuun, niin puuston kuutiomäärä on lisääntynyt yli 1 000 miljoonaa kuutiometriä ja vuotuinen kasvu on noussut 45 miljoonaa kuutiota. Mutta mitä on nykyinen uutisointi? Valtamedioissa uutisoidaan metsien hiilinielun romahtamisesta ja vaaditaan hakkuiden tuntuvaa vähentämistä. Metsän kasvatus on pitkäjänteistä touhua. Metsän uudistamisesta päätehakkuuseen kuluu lähemmäs 100 vuotta.

"Hoitamattomia taimikonhoito- ja ensiharvennusrästejä on 1,7 miljoonaa hehtaaria. Hoidetaan nämä ryteiköt pikaisesti kuntoon."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.