Kuvagalleria: Ter­wa­hölk­kä ja -ma­ra­ton juos­tiin jälleen Oulussa

Kolumni: Na­to-jä­se­nyys on so­ti­laal­lis­ta liit­tou­tu­mis­ta syvempi asia, ja Poh­jois-Suo­men asemaa se vah­vis­taa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Missä olivat Oulun vaa­li­pii­rin kan­san­edus­ta­jat sil­loin, kun edus­kun­ta hy­väk­syi ra­vit­se­mis­liik­kei­den au­ki­olon vä­li­ai­kai­sen sulun jat­ka­mi­ses­ta?

28. maaliskuuta eduskunta kokoontui poikkeuksellisesti sunnuntaina. Asiana oli koronasulun jatkaminen aina 18.4. saakka. Eduskunnan kokoontuminen poikkeuksellisesti sunnuntaina herättää aina mielenkiintoa. Kyseessä täytyy olla kansakuntaan voimakkaasti kohdistuva uhka. Kuten me kaikki tiedämme, uhka on korona ja koronan hallitsematon leviäminen.

Sulkutoimenpiteet ovat kohdistuneet ravitsemusalan liikkeisiin Pohjois-Pohjanmaalla kolme viikkoa sunnuntaihin 28.3. mennessä. Sulku aiheutti ison haitan ja vaikeuden viikolla 10 olleeseen Pohjois-Suomen koululaisten hiihtolomaviikon pitoon. Koululaisia oli päästettävä lämmittelemään sisätiloihin hiihtokeskuksissa kovan pakkasen ja hyytävän tuulen vuoksi. Loppuviikosta onneksi hieman lämpeni.