Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Sää: Katso miten Oulussa nau­tit­tiin kesän lämmön pa­luus­ta

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Mi­nis­te­ri Skin­na­ri kävi edis­tä­mäs­sä kaup­pa­suh­tei­ta Tur­kis­sa kesken kii­vaim­man Na­to-vään­nön – "Y­ri­tyk­set ja mi­nis­te­rit olivat erit­täin yh­teis­työ­ha­lui­sia"

Vienninedistäjän tehtävää voisi luulla hankalaksi. Juuri kun Nato-hakemuksen pysäyttäminen kuormittaa Turkin ja Suomen suhteita, ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari kävi Turkissa tiivistämässä maiden välistä kaupallista yhteistyötä. Skinnari kertoo kauppasuhteiden Turkin kanssa olevan tärkeitä, eikä hän usko Nato-prosessilla olevan vaikutuksia niihin.

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.) tapasi Turkissa muun muassa maan kauppaministerin Mehmet Muşin. Nato-erimielisyydet eivät Skinnarin mukaan näkyneet kauppasuhteita käsiteltäessä.
Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.) tapasi Turkissa muun muassa maan kauppaministerin Mehmet Muşin. Nato-erimielisyydet eivät Skinnarin mukaan näkyneet kauppasuhteita käsiteltäessä.
Kuva: Picasa

Turkin asettuminen poikkiteloin Suomen Nato-jäsenyyden tielle ei näytä heikentäneen maiden taloudellisia suhteita. Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.) vieraili maanantaista keskiviikkoon Turkin Ankarassa ja Istanbulissa.

Pyrkimyksenä oli vahvistaa Suomen ja Turkin kauppasuhteita ja edistää maiden välistä yhteistyötä. Vierailulla oli mukana myös 19 suomalaista yritystä, jotka kuuluvat Team Finland -verkostoon.

Kaupallista yhteistyötä on tarkoitus lisätä erityisesti digitalisaation ja vihreän siirtymän saralla. Suhteen syventämistä varten on muodostettu maiden välinen talouskomissio, joka kokoontui nyt ensimmäistä kertaa.

Skinnarin mukaan kauppasuhteet Turkin kanssa ovat tärkeitä, koska maa tarjoaa keskeisen portin Lähi-idän, Keski-Aasian ja Afrikan markkinoille. Turkki on myös itsessään merkittävä markkina-alue.

– Istanbul on yksi maailman suurimmista metropoleista. Suomalaisten yritysten ja korkeakoulujen on pakko olla siellä enemmän läsnä, Skinnari sanoo.

Turkki on asettanut tiukat ehdot Suomen Nato-jäsenyyden tukemiselle.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.