Luitko jo tämän: Bus­si­kus­kit eivät aina pääse tau­ko­ti­loi­hin ves­saan, osa joutuu käymään tar­peil­laan met­säs­sä

koti-kaleva: Ihana jo­kai­se­na vuo­den­ai­ka­na – puu­ta­lo­yh­tiön ai­nut­laa­tui­suus hurmasi ou­lu­lais­per­heen

Mielipiteet: Tuu­li­voi­ma­ra­ken­ta­mi­nen otet­ta­va vah­vem­min sään­te­lyn piiriin

Mainos: Black Friday -tarjouksena Kaleva Digi 3 kk 1 kk hinnalla! Tilaa tästä.

Mi­nis­te­ri Sirpa Paatero eroaa Pos­ti-ko­hun vuoksi, jäi sai­raus­lo­mal­le – Vih­rei­den pu­heen­joh­ta­ja Ohisalo tukee pää­mi­nis­te­ri Rin­net­tä

Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) on jättänyt eronpyynnön. Asiasta kertoi pääministeri Antti Rinne (sd.).

Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero kertoi, että tällä hallituskaudella kootaan parlamentaarinen neuvottelukunta käymään valtion omistajaohjausta läpi kuten edelliselläkin kaudella.
Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero kertoi, että tällä hallituskaudella kootaan parlamentaarinen neuvottelukunta käymään valtion omistajaohjausta läpi kuten edelliselläkin kaudella.

Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) on jättänyt eronpyynnön. Asiasta kertoi perjantaina pääministeri Antti Rinne (sd.).

Paatero on jäänyt sairauslomalle 13. joulukuuta saakka.

Paateron ero johtuu Posti-kiistasta. Posti pyrki siirtämään työntekijöitä halvemman työsopimuksen piiriin. Omistajaohjausministeri Paateron toiminta Postin tilanteessa on aiheuttanut kovaa kritiikkiä.

Rinne sanoi tiedotustilaisuudessaan, että hän on kesästä asti edellyttänyt, ettei työehtoja ja palkkoja poljeta millään lailla. Näin hän kertoi ohjaistaneensa myös omistajaohjausministeriä.

Rinne sanoi, että omistajaohjausministeri ei ole riittävästi noudattanut ohjeita, joita hän on pääministeriltä saanut Postin omistajaohjaukseen liittyen.

Kohun ytimessä on ollut kiistely siitä, tiesikö Paatero päivämäärän, jolloin Postin työntekijöiden siirtämiseen liittyvä liikkeenluovutus tehdään. 

Lue lisää Paateron kujanjuoksusta täältä.

Rinteen mukaan Posti on pyrkinyt vähintäänkin häivyttämään tuon päivämäärän. Lisäksi Rinne sanoi ykskantaan, että Postin hallitus on toiminut työehtojen suhteen omistajan tahdon vastaisesti.

Rinteen mukaan Postin hallituksen asemaa arvioidaan, mutta ainakaan heti ei ole tulossa toimenpiteitä.

Pääministeri Antti Rinne (sd.) piti perjantaina tiedotustilaisuuden, jossa hän muun muassa kertoi, että omistajaohjausministeri Sirpa Paatero on jättänyt eronpyynnön.
Video: MTV

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni sanoi aiemmin perjantaina Ilta-Sanomille, että keskusta haluaa selvyyden Postin tapahtumiin.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) kommentoi tapausta niukkasanaisesti sen jälkeen, kun Rinne oli kertonut Paateron erosta.

– Aina se on vakava tilanne, kun ministeri eroaa, Kaikkonen totesi.

Oppositiosta on vaadittu myös pääministerin eroa.

– Se on tyypillistä oppositiolle tällaisessa tilanteessa, RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanoi Rinteen infon jälkeen.

– Tällä hetkellä hallitus istuu ja toimii normaalisti, totesi puolestaan Rinne itse.

Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo ei pitänyt tilannetta uhkaavana hallituksen kannalta.

– Hallituksen tilanne ei sinällään näytä pahalta. Tässä keskustellaan nyt Postin tilanteesta ja se keskustelu jatkuu, Ohisalo totesi.

Hän vakuutti, että Rinteellä on hänen luottamuksensa.

– Hallituskumppanina tuemme häntä.