Luonto: Uhan­alai­set tör­mä­pääs­kyt kai­voi­vat jälleen pe­sä­ko­lon­sa ou­lu­lais­ra­ken­ta­jien hiek­ka­ka­soi­hin

Vaatteet: Kaksi ou­lu­lais­ta vaa­te­yri­tys­tä tais­te­lee pi­ka­muo­ti­bis­nes­tä vastaan

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kolumni
Tilaajille

Mil­lai­nen Oulu on vuonna 2030?

Kuntien tehtävät muuttuvat elinvoima- ja sivistyspainotteisiksi. Kaupungin rooli on huolehtia omalta osaltaan asukkaiden ja yritysten menestymisen edellytyksistä.

Oulun kaupunginvaltuusto hyväksyy vuoden 2022 alussa Oulu 2030 -kaupunkistrategian. Strategiaa valmistellessaan kaupunginvaltuusto pohtii kysymystä, millainen on Oulu vuonna 2030?

Suomen kuntia ravistelevat suuret uudistukset. Niistä merkittävin on hyvinvointialueuudistus, jonka myötä sosiaali- ja terveystoimen palvelut sekä pelastustoimen tehtävät siirtyvät hyvinvointialueille 1.1.2023 alkaen. Työllisyyden kuntakokeilun myötä Työ- ja elinkeinotoimistojen eli TE-toimistojen työllisyys- ja yrityspalveluiden siirtyvät 2024 alkaen kuntien tehtäviksi. Molemmat uudistukset vaikuttavat merkittävästi myös Oulun kaupungin lakisääteisiin tehtäviin ja velvoitteisiin sekä toimintaan ja talouteen.

Lisäksi valtio on valmistelemassa muita uudistuksia, kuten kaavoitus- ja rakennuslain sekä luonnonsuojelulain uudistukset, joilla on vaikutuksia kuntien maankäytön suunnitteluun ja kaavoitukseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.