Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Miksi van­hoil­lis­les­ta­dio­lai­ses­sa yh­tei­sös­sä ei voi va­paas­ti kertoa sek­suaa­li-iden­ti­tee­tis­tään, vaikka eläisi Raa­ma­tun mukaan?

Oulun kaupunki kaatoi kesäkuun lopussa aloitteen Pride-yhteistyöstä vetäytymiselle. Yhteistyökumppanuudesta luopuminen olisi tarkoittanut yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon liputtamisen lakkauttamista Oulussa. Ei tullut yllätyksenä, että tällainen aloite, jossa annetaan tilaa syrjinnälle, ei mennyt läpi.

Vanhoillislestadiolaisten seksuaalivähemmistöjen kannalta merkittäväksi aloitteen teki se, että sen takana oli liikkeen vaikuttaja Pekka Aittakumpu. Hän toimii keskustan kansanedustajana, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenenä, kaupunginvaltuutettuna sekä puhujana vanhoillislestadiolaisessa liikkeessä.

Vanhoillislestadiolaisen liikkeen kanta on, että voi elää seksuaali-identiteetistä riippumatta uskon yhteisössä, jos elää Raamatun mukaisesti. Aittakummun 18.6. julkaisemassa Instagram-päivityksessä kommentit ja kirjoitus ovat ristiriidassa vanhoillislestadiolaisen liikkeen kannan kanssa. Itse tulkitsen, että hän näkee julkaisussa seksuaalivähemmistöt syntisinä, outoina ja sairaina, vaikka eläisivätkin Raamatun mukaisesti.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.