Syyte: Tur­val­li­suu­sa­lan opet­ta­ja kouri opis­ke­li­joi­ta ja uhkaili hak­kaa­mi­sel­la

Pohde: Pohde kertoi laa­jois­ta yt-neu­vot­te­luis­ta ja pal­ve­lu­verk­koon suun­ni­tel­luis­ta leik­kauk­sis­ta

Kiinteistökaupat: Oulun kau­pun­ki myy kym­me­nit­täin kiin­teis­tö­jään

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Miksi van­hoil­lis­les­ta­dio­lai­ses­sa yh­tei­sös­sä ei voi va­paas­ti kertoa sek­suaa­li-iden­ti­tee­tis­tään, vaikka eläisi Raa­ma­tun mukaan?

Oulun kaupunki kaatoi kesäkuun lopussa aloitteen Pride-yhteistyöstä vetäytymiselle. Yhteistyökumppanuudesta luopuminen olisi tarkoittanut yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon liputtamisen lakkauttamista Oulussa. Ei tullut yllätyksenä, että tällainen aloite, jossa annetaan tilaa syrjinnälle, ei mennyt läpi.

Vanhoillislestadiolaisten seksuaalivähemmistöjen kannalta merkittäväksi aloitteen teki se, että sen takana oli liikkeen vaikuttaja Pekka Aittakumpu. Hän toimii keskustan kansanedustajana, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenenä, kaupunginvaltuutettuna sekä puhujana vanhoillislestadiolaisessa liikkeessä.

Vanhoillislestadiolaisen liikkeen kanta on, että voi elää seksuaali-identiteetistä riippumatta uskon yhteisössä, jos elää Raamatun mukaisesti. Aittakummun 18.6. julkaisemassa Instagram-päivityksessä kommentit ja kirjoitus ovat ristiriidassa vanhoillislestadiolaisen liikkeen kannan kanssa. Itse tulkitsen, että hän näkee julkaisussa seksuaalivähemmistöt syntisinä, outoina ja sairaina, vaikka eläisivätkin Raamatun mukaisesti.

Hän haluaa arvojensa olevan osa yhteiskuntaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.