Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Kisa vaalien yk­kös­pai­kas­ta on nyt huip­pu­ki­reä, ja siksi pienet mo­kai­lut tai on­nis­tu­mi­set voivat rat­kais­ta lop­pu­tu­lok­sen

Rikokset: Yli­vies­kan kou­lu­puu­ko­tuk­ses­ta epäilty van­git­tu

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Miksi hal­li­tus ei hyö­dyn­nä tar­tun­ta­tau­ti­lain nor­maa­li­sää­dök­siä ja anna ase­tus­ta ko­ro­na­ro­ko­tus­ten pa­kol­li­suu­des­ta koko kan­sal­le?

Eduskunta teki täysistunnossaan 28.12.2021 päätöksen hyväksyä tartuntatautilain väliaikainen täydentäminen uudella 48a pykälällä. Uudella säädöksellä säädetään sosiaali- ja terveydenhuollon työnantajalle velvollisuus huolehtia siitä, että henkilöstö ei aiheuta potilaille ja asiakkaille Covid-19-tartuntariskiä.

Keskeisenä tavoitteena on suojella asiakkaiden ja potilaiden sekä henkilökunnan terveyttä ja palvelujärjestelmän kantokykyä. Aiemmin tartuntatautilain pykälää 58 on täydennetty samoin väliaikaisilla alakohdilla, joiden tarkoituksena on ymmärrettävästi rajoittaa Covid 19-viruksen leviämistä.

Noin kaksi vuotta kestäneen koronapandemian aikana Suomeen on julistettu kaksi kertaa poikkeusolot ja annettu valmiuslain käyttöönottoasetuksia. Jälleen uuden Omikron-variantin myötä keskustelu poikkeustilasta on herännyt ja uusvanhoja rajoituksia on jouduttu lisäämään häiriten yhteiskunnan normaalia toimintaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.