Säästötoimet: Mitä ti­loil­le käy, kun il­mas­toin­ti sul­je­taan yöksi? Ky­syim­me oleel­li­sia ky­sy­myk­siä Oulun sääs­tö­toi­mis­ta

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Mikko Myl­ly­kos­kes­ta Kärp­pien ur­hei­lu­joh­ta­ja – "Olisin ollut pet­ty­nyt, jos minua ei olisi va­lit­tu"

Myllykosken sopimus on toistaiseksi voimassa oleva.

Kärppien uusi urheilujohtaja Mikko Myllykoski (vas.) ja seuran toimitusjohtaja Tommi Virkkunen istuivat saman pöydän ääressä tiistain tiedotustilaisuudessa.
Kärppien uusi urheilujohtaja Mikko Myllykoski (vas.) ja seuran toimitusjohtaja Tommi Virkkunen istuivat saman pöydän ääressä tiistain tiedotustilaisuudessa.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Mikko Myllykoski on Kärppien uusi urheilujohtaja. Kärpät kertoi asiasta tiistain tiedotustilaisuudessaan.

Myllykoski edusti Kärppiä pelaajaurallaan 2000-luvun alussa kolmen kauden ajan. Hän voitti Kärpissä Suomen mestaruuden keväällä 2004. Puolustaja kuului mestaruuskaudella Kärppien kapteenistoon.

51-vuotias Myllykoski on toiminut viime vuodet pelaaja-agenttina. Pelaajauransa jälkeen hän on työskennellyt myös urheilumarkkinoinnin ja myynnin parissa.

– Mikko osoitti rekrytointiprosessin aikana suurta kiinnostusta meitä kohtaan. Hän halusi tulla meille. Kaipaamme sellaista urheilujohtajaa, jolla on intohimo tehdä hommaa. Näen sitä paljon Mikossa, Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen kommentoi tiedotustilaisuudessa.

Myllykoski aloittaa uudessa tehtävässään 1. lokakuuta. Miehen sopimus on toistaiseksi voimassa oleva.

– Tuntuu erittäin hyvältä. Vielä vuosi sitten en olisi voinut kuvitellakaan, että olisin täällä syksyllä 2023 aloittamassa urheilujohtajan tehtäviä, Myllykoski tunnelmoi tiedotteessa.

Myllykoski nostaa pelivuodet Oulussa uransa parhaiksi.

– Kevään 2004 mestaruus oli oman kiekkourani kohokohta.

Mestaripuolustaja on iloinen paluustaan Ouluun lähes 20 vuoden jälkeen.

Mikko Myllykoski pääsi nostelemaan mestaruuspokaalia kotiyleisön edessä Raksilassa keväällä 2004.
Mikko Myllykoski pääsi nostelemaan mestaruuspokaalia kotiyleisön edessä Raksilassa keväällä 2004.
Kuva: Sallmén Eljas

– Saimme prosessia liikenteeseen, kun Lasse (Kukkonen) kysäisi minulta toisen kerran, että voisiko tämä olla paikka, joka minua kiinnostaisi, Myllykoski sanoi tiedotustilaisuudessa.

– Mitä enemmän kävimme keskusteluja, sitä paremmalta kaikki tuntui. Olisin ollut pettynyt, jos minua ei olisi valittu.

Uusi urheilujohtaja kuvailee itseään sosiaaliseksi ja diplomaattiseksi persoonaksi. Hän kertoo tuovansa tekemiseen sopivaa rauhallisuutta.

– Haluan olla kokemuksellani ja näkemykselläni johtamassa ja kehittämässä Kärppien huippu-urheilua.

Lappeenrantalaissyntyinen Myllykoski lopetti pelaajauransa keväällä 2005 Tapparan paidassa. Kärppien ja Tapparan lisäksi hän edusti kotimaisessa Liigassa SaiPaa ja HPK:ta.

Myllykosken tulo urheilujohtajaksi on suuri muutos oululaisseuran arjessa, sillä viime keväänä tehtävästään irtisanoutunut Harri Aho ehti toimia Kärppien urheilujohtajana yli 13 vuoden ajan.

Lue myös kommentti: Mikko Myllykoski ei ollut Kärppien ykkösvaihtoehto urheilujohtajaksi – pestiin kysyttiin muun muassa Ari Vallinia