Mies heitti koiran par­vek­keel­ta ja uhkasi rä­jäyt­tää itsensä – po­lii­sin mukaan tut­kin­ta on vielä al­ku­vai­hees­sa

Maanantai-iltapäivällä Rovaniemen poliisin piti kiireisenä tapaus, jossa mies heitti koiran alas parvekkeelta ja uhkasi räjäyttää itsensä. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Halmeen mukaan tapauksen tutkinta on vielä varsin alkuvaiheessa.

– Kuulustelemme tapaukseen liittyviä henkilöitä. Selvitämme myös sitä, mikä tämä epäilty räjähde oikein oli. Odotamme laboratorion virallisia lausuntoja siitä.

Halmeen mukaan teon mahdollinen motiivi ei ole poliisin tiedossa.

– Sitäkin selvitellään koko ajan.

Poliisilla ei ole myöskään vielä tietoa siitä, ovatko tapaukseen liittyneet alkoholi tai huumausaineet. Halmen mukaan tapauksessa ei vaikuta olevan viitteitä järjestäytyneestä rikollisuudesta.

– Miehen kuulustelut jatkuvat. Tiedotamme asiasta lisää, jos tarvetta tulee.

Sunnuntaina Lapin poliisi sai hätäkeskukselta hälytystehtävän Rovaniemen Ounasvaaralle. Ilmoituksen mukaan mies oli heittänyt koiran maahan kerrostalon ylimmän kerroksen asuinhuoneiston parvekkeelta.

Koira oli saanut vakavia vammoja ja paikalle saanut poliisipartio joutui lopettamaan sen.

Poliisipartiolle muodostuneen käsityksen mukaan koiran parvekkeelta heittänyt mies istui kerrostalon parkkipaikalla olleessa autossa ja uhkasi räjäyttää itsensä kädessä pitämällä räjähteellä. Poliisi sai neuvoteltua miehen luopumaan epäillystä räjähteestä ja otti hänet kiinni.

Poliisi epäilee miestä törkeästä eläinsuojelurikoksesta, räjähderikoksesta sekä vaaranaiheuttamisesta.

Juttua muokattu 14.8.: korjattu tieto tapahtumapäivästä.