Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Kisa vaalien yk­kös­pai­kas­ta on nyt huip­pu­ki­reä, ja siksi pienet mo­kai­lut tai on­nis­tu­mi­set voivat rat­kais­ta lop­pu­tu­lok­sen

Rikokset: Yli­vies­kan kou­lu­puu­ko­tuk­ses­ta epäilty van­git­tu

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Mie­len­ter­veys­avo­hoi­to­jen tak­kui­lu Oulussa ih­me­tyt­tää

Eläkkeellä jo tovin aikaa olleena entisenä psykiatrian klinikan erikois- ja osastonylilääkärinä olen aika ihmetellen seurannut vaikeuksia saada Oulun avohoidot toimimaan niin, että kaikki osapuolet olisivat tyytyväisiä. Asiakkailtahan ei tosin ole palautteita julkisuuteen juurikaan tullut.

Itse työskentelin aikoinaan urallani pääosin sairaalalääkärinä, mutta sen ohella sopimussuhteisesti paljon myös maakunnallisissa avohoitopisteissä Koillismaalla, Kainuussa ja Kalajokilaaksossa. Missään näistä ei tällaista ongelmaa tai vastakkainasetteluja kehittynyt eikä tullut esille.

Omana näkemyksenäni Oulun ongelmiin olen pohtinut seuraavaa: Ensiksikin hankkia, jos ei vielä ole, ulkopuolinen psykiatriaa laidasta laitaan taitava konsultti, joka hahmottelee työntekijöiden kanssa toimivat tiimit, niiden työntekijämäärät ja työnkuvat suhteessa asiakasongelmiin ja -määriin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.