Pohteen säästöt: Liminka me­net­tää ter­veys­kes­kuk­sen

Ravintolat: Tes­ta­sim­me Oulun Pekurin ra­men-pai­kan

Syyte: Tur­val­li­suus­alan opet­ta­ja kouri opis­ke­li­joi­ta ja uhkaili hak­kaa­mi­sel­la

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Mie­len­ter­veys­avo­hoi­to­jen tak­kui­lu Oulussa ih­me­tyt­tää

Eläkkeellä jo tovin aikaa olleena entisenä psykiatrian klinikan erikois- ja osastonylilääkärinä olen aika ihmetellen seurannut vaikeuksia saada Oulun avohoidot toimimaan niin, että kaikki osapuolet olisivat tyytyväisiä. Asiakkailtahan ei tosin ole palautteita julkisuuteen juurikaan tullut.

Itse työskentelin aikoinaan urallani pääosin sairaalalääkärinä, mutta sen ohella sopimussuhteisesti paljon myös maakunnallisissa avohoitopisteissä Koillismaalla, Kainuussa ja Kalajokilaaksossa. Missään näistä ei tällaista ongelmaa tai vastakkainasetteluja kehittynyt eikä tullut esille.

Omana näkemyksenäni Oulun ongelmiin olen pohtinut seuraavaa: Ensiksikin hankkia, jos ei vielä ole, ulkopuolinen psykiatriaa laidasta laitaan taitava konsultti, joka hahmottelee työntekijöiden kanssa toimivat tiimit, niiden työntekijämäärät ja työnkuvat suhteessa asiakasongelmiin ja -määriin.

Toiseksi, ja mikä kaikkein tärkeintä, työtapojen ja -asenteiden sopiminen niin, että asiakas on aina se tärkein henkilö, jota kuullaan riittävän paljon mitkä asiat häntä vaivaavat, ja mitä muutosta hän toivoo tilaansa.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.