Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Koti: Vauva pani ou­lu­lai­sen Kar­ja­lan perheen huo­ne­jär­jes­tyk­sen uusiksi

Keskoset: Ii­läi­nen Vera Tur­ti­nen painoi syn­tyes­sään vain 500 grammaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Met­säs­tys­koi­ra jäi vai­keas­ti jumiin luolaan Py­hä­jär­vel­lä – lähes vuo­ro­kau­den piina päättyi on­nel­li­seen loppuun

Pelastuslaitos sai tehtävän eläimen pelastamiseksi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Pyhäjärvelle.

Omistajien tehdessä puolenyön aikaan ilmoituksen, oli luolametsästyksessä ollut koira ollut jumissa jo noin kymmenen tunnin ajan. Koira oli pahasti jumissa mutta elossa ja piti ääntä.

Pelastuslaitos oli omistajien apuna kolmen tunnin ajan, jolloin eläintä yritettiin pelastaa käsin kaivamalla. Paikalla oli kaksi pelastuslaitoksen yksikköä, yksi Pohjois-Pohjanmaalta ja yksi Keski-Suomen pelastuslaitokselta.

Tilanteessa todettiin kuitenkin, että kaivamiseen tarvitaan kaivinkone, ja omistajat jäivät suorittamaan pelastusta omatoimisesti.

Pelastuslaitos ilmoitti aamulla, ettei sillä ole tietoa koiran tilanteesta, eikä se tiedota asiasta enempää.

Tilanteen herättämän huomion vuoksi palomestari päätti kuitenkin lopulta tiedottaa koiran tilanteesta. Koira oli saatu noin kello 13 ulos luolasta olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa. Se ehti olla jumissa lähes vuorokauden ajan.

Juttu päivitetty kello 15.37: koira saatiin ulos luolasta.