Met­sä­hal­li­tus rakensi Pu­das­jär­ven Ol­vas­suon luon­non­suo­je­lu­alueel­le uuden päi­vä­tu­van – Sam­ma­koi­sel­la vie­te­tään ava­jai­sia lauan­tai­na

Uusi päivätupa sijaitsee Sammakkosuon luontopolulla.
Uusi päivätupa sijaitsee Sammakkosuon luontopolulla.
Kuva: Ismo Lampi / Metsähallitus

Metsähallituksen Luontopalvelut on rakentanut tänä kesänä Olvassuon luonnonsuojelualueella sijaitsevalle Sammakoiselle uuden päivätuvan. Samalla paikalla sijaitsi ennen laavu, joka paloi muutama vuosi sitten.

Uuden tuvan avajaisia juhlitaan lauantaina 18. syyskuuta kello 12–15, jolloin paikalla on lintuopas ja kahvitarjoilu. Avajaisiin on vapaa pääsy.

Tupa sijaitsee Sammakkosuon luontopolulla, joka alkaa Ruottisenharjuntien varrella olevalta parkkipaikalta (Ruottisenharjuntie 1234). Tuvalle on parkkipaikalta noin yhden kilometrin mittainen helppokulkuinen kävelymatka. Pudasjärven keskustasta lähtöparkkipaikalle on ajomatkaa noin 16 kilometriä.

Olvassuon luonnonsuojelualue sijaitsee kokonaisuudessaan Pudasjärven, Utajärven ja Puolangan kuntien alueella.

Olvassuolta löytyy kaksi merkittyä retkeilyreittiä, Sammakkosuon luontopolku Pudasjärvellä ja Kirkaslammen luontopolku Utajärvellä. Kirkaslammen luontopolkua on uudistettu tänä kesänä ja se kulkee nykyisin laavulta lintutornille pistopolkuna. Luontopolun alussa sijaitseva parilaavu on saanut samalla uudet lattiat ja ruokailuryhmät.