Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Me­hi­läi­nen laati lä­het­tei­tä Län­si-Poh­jaan, mutta hoiti po­ti­laat omilla kli­ni­koil­laan muualla maassa

Mehiläinen loi itselleen bisnestä käyttämällä tytäryhtiötään Länsi-Pohjassa bulvaanina ja ketjuttamalla valinnanvapauspotilaita.

Kemi

Terveyskonserni Mehiläinen on laskuttanut muun maan sairaanhoitopiirejä perusteettomasti Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin nimissä.

– Tässä on kyse puhtaasta haamulaskutuksesta, sanoo johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila.

Mehiläinen Oy:n yksityisklinikoilla eri puolilla maata on laadittu lähetteitä potilaiden hoitamiseksi Länsi-Pohjan keskussairaalassa.

Potilaita ei ole kuitenkaan tuotu muualta maasta Kemiin leikattavaksi tai muuta hoitoa saamaan, vaan Mehiläinen on hoitanut heidät omilla klinikoillaan. Taskilan mukaan tämä ei ole lainmukainen käytäntö.

– Potilaat täytyisi hoitaa paikassa, joka on julkisen terveydenhuollon valvontavastuulla, eli tässä tapauksessa käytännössä minun vastuullani.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.