Henkirikokset: Oulussa jo toinen hen­ki­ri­kos viikon sisään

Lumi: Oulussa on nyt lunta poik­keuk­sel­li­sen paljon

Ihmiset: Ou­lu­lais­läh­töi­nen Jarkko Nyman kaatoi te­le­vi­sios­sa naisia liu­ku­hih­nal­ta, nyt hän on rak­say­rit­tä­jä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Me­hi­läi­nen laati lä­het­tei­tä Län­si-Poh­jaan, mutta hoiti po­ti­laat omilla kli­ni­koil­laan muualla maassa

Mehiläinen loi itselleen bisnestä käyttämällä tytäryhtiötään Länsi-Pohjassa bulvaanina ja ketjuttamalla valinnanvapauspotilaita.

Kemi

Terveyskonserni Mehiläinen on laskuttanut muun maan sairaanhoitopiirejä perusteettomasti Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin nimissä.

– Tässä on kyse puhtaasta haamulaskutuksesta, sanoo johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila.

Mehiläinen Oy:n yksityisklinikoilla eri puolilla maata on laadittu lähetteitä potilaiden hoitamiseksi Länsi-Pohjan keskussairaalassa.

Potilaita ei ole kuitenkaan tuotu muualta maasta Kemiin leikattavaksi tai muuta hoitoa saamaan, vaan Mehiläinen on hoitanut heidät omilla klinikoillaan. Taskilan mukaan tämä ei ole lainmukainen käytäntö.

– Potilaat täytyisi hoitaa paikassa, joka on julkisen terveydenhuollon valvontavastuulla, eli tässä tapauksessa käytännössä minun vastuullani.

Eri mieltä alihankinnasta

Terveydenhuoltolain mukaan valinnanvapaus ei koske yksityisiä sairaaloita, mutta julkiseen terveydenhuoltoon voidaan ostaa yksityisiä palveluita.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.