Nokia: Oulun len­to­yh­teyk­sien näi­vet­ty­mi­nen huo­let­taa toi­mi­tus­joh­ta­ja Lund­mar­kia

Häirintä: Oulun yli­opis­to aloit­taa sel­vi­tys­työn opis­ke­li­ja­edus­ta­jien koh­te­lus­ta

Live: Seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä Ou­lu­hal­lis­ta suorana tästä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Mediat: Venäjä ja Val­ko-Ve­nä­jä al­le­kir­joit­ti­vat so­pi­muk­sen Venäjän tak­tis­ten ydin­asei­den si­joit­ta­mi­ses­ta Val­ko-Ve­nä­jäl­le

Minsk/Moskova
Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigun mukaan Valko-Venäjällä ei ole valtaa päättää aseiden käytöstä, vaikka ne ovat sen alueella.
Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigun mukaan Valko-Venäjällä ei ole valtaa päättää aseiden käytöstä, vaikka ne ovat sen alueella.
Kuva: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS S

Venäjän ja Valko-Venäjän puolustusministerit ovat allekirjoittaneet sopimuksen Venäjän taktisten ydinaseiden sijoittamisesta Valko-Venäjälle. Asiasta uutisoi Venäjän valtion uutistoimisto Tass, ja englanniksi siitä kertoo muiden muassa Guardian.

Guardian siteeraa Tassia uutisoidessaan, että Venäjän puolustusministerin Sergei Shoigun mukaan aseiden sijoittaminen ei anna Valko-Venäjälle valtaa päättää niiden käytöstä. Lisäksi Shoigu on sanonut kaikkien Valko-Venäjän ja Venäjän välisten toimenpiteiden olevan linjassa kansainvälisten velvoitteiden kanssa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi maaliskuussa suunnitelmasta sijoittaa taktisia ydinaseita Valko-Venäjälle. Valko-Venäjä on ollut Venäjän liittolainen Venäjän aloittamassa hyökkäyssodassa Ukrainassa, ja viime vuonna Venäjä hyökkäsi Ukrainan alueelle myös Valko-Venäjän maaperältä.

Venäjä on toistuvasti uhkaillut ydinaseilla Ukrainan sodan aikana. Venäjä ja Valko-Venäjä ovat myös pitäneet yhteisiä sotaharjoituksia Valko-Venäjällä.