Käräjäoikeus: Omis­ta­jal­ta ka­ran­nut koira puri toista koiraa ja miestä Rak­si­las­sa

Jääkiekko: Kärpät ru­tii­ni­voi­tol­la kiinni ko­ti­etuun – Seu­raa­vak­si edessä tup­la­pe­lit HIFK:ta vastaan

Hyvinvointialueet: Me­ri-Lap­pi pohtii eroa­van­sa Lapista ja liit­ty­vän­sä Poh­tee­seen

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Mediat: Venäjä ja Val­ko-Ve­nä­jä al­le­kir­joit­ti­vat so­pi­muk­sen Venäjän tak­tis­ten ydi­na­sei­den si­joit­ta­mi­ses­ta Val­ko-Ve­nä­jäl­le

Minsk/Moskova
Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigun mukaan Valko-Venäjällä ei ole valtaa päättää aseiden käytöstä, vaikka ne ovat sen alueella.
Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigun mukaan Valko-Venäjällä ei ole valtaa päättää aseiden käytöstä, vaikka ne ovat sen alueella.
Kuva: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS S

Venäjän ja Valko-Venäjän puolustusministerit ovat allekirjoittaneet sopimuksen Venäjän taktisten ydinaseiden sijoittamisesta Valko-Venäjälle. Asiasta uutisoi Venäjän valtion uutistoimisto Tass, ja englanniksi siitä kertoo muiden muassa Guardian.

Guardian siteeraa Tassia uutisoidessaan, että Venäjän puolustusministerin Sergei Shoigun mukaan aseiden sijoittaminen ei anna Valko-Venäjälle valtaa päättää niiden käytöstä. Lisäksi Shoigu on sanonut kaikkien Valko-Venäjän ja Venäjän välisten toimenpiteiden olevan linjassa kansainvälisten velvoitteiden kanssa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi maaliskuussa suunnitelmasta sijoittaa taktisia ydinaseita Valko-Venäjälle. Valko-Venäjä on ollut Venäjän liittolainen Venäjän aloittamassa hyökkäyssodassa Ukrainassa, ja viime vuonna Venäjä hyökkäsi Ukrainan alueelle myös Valko-Venäjän maaperältä.

Venäjä on toistuvasti uhkaillut ydinaseilla Ukrainan sodan aikana. Venäjä ja Valko-Venäjä ovat myös pitäneet yhteisiä sotaharjoituksia Valko-Venäjällä.