Me Naiset: Edus­kun­nan pe­rus­tus­la­ki­va­lio­kun­nan pu­heen­joh­ta­jal­ta Johanna Oja­la-Nie­me­läl­tä on diag­no­soi­tu ai­vo­kas­vain – leik­kaus tehdään Oulun yli­opis­tol­li­ses­sa sai­raa­las­sa

Rovaniemeläinen 46-vuotias juristi ja koko eduskunnan perustuslakivaliokunta on ollut syksyn kovassa työpaineessa muun muassa koronan tuomien lisätöiden takia.

Johanna Ojala-Niemelä on Sdp:n neljännen kauden kansanedustaja Rovaniemeltä.
Johanna Ojala-Niemelä on Sdp:n neljännen kauden kansanedustaja Rovaniemeltä.
Kuva: Jussi Leinonen

Me Naiset -lehden keskiviikkona ilmestyvässä haastattelussa eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä kertoo, että häneltä on diagnosoitu aivokasvain. Ojala-Niemelän sairausloma alkaa tulevana maanantaina 14. joulukuuta.

Juristi Ojala-Niemelä on Sdp:n neljännen kauden kansanedustaja Rovaniemeltä ja hän on keskeisessä politiikan tehtävässä perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana. Perustuslakivaliokunta antaa esimerkiksi tänään mietintönsä ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) tapauksesta liittyen al-Holin pakolaisleirini. Korona on myös työllistänyt perustuslakivaliokuntaa poikkeuksellisen paljon, koska poikkeusolojen takia on tarvittu käyttöönotto-, soveltamis- ja jatkoasetuksia.

Edessä on viikkojen mittainen sairausloma

–  Leikkaus tehdään nyt joulukuussa Oulun yliopistollisessa sairaalassa, josta pääsen osastopäivien jälkeen kotiin toipumaan, Ojala-Niemelä kertoo Me Naisille antamassaan haastattelussa.

Hän kertoo, että edessä on viikkojen mittainen sairausloma.

– Toivottavasti kaikki menee hyvin ja voisin palata töihin vielä talven aikana.

Hän kertoo haastattelussa, että ensimmäinen oire oli alkusyksystä alkanut päänsärky.

Aluksi Johanna Ojala-Niemelä ajatteli päänsäryn johtuvan stressistä tai ikänäöstä.

Syksyllä päänsäryn lisäksi väsymys

Syksyn oireita oli myös väsymys. Me Naisten haastattelussa Ojala-Niemelä kertoo, että se oli hänelle uutta. Hän on tottunut tekemään viikot pitkiä työpäiviä eduskunnassa Helsingissä ja lentämään viikonlopuksi kotiinsa Rovaniemelle.

– Kasvain on lääkäreiden arvion mukaan hyvänlaatuinen, mutta tilanne varmistuu vasta leikkauksessa. Uutinen oli kieltämättä järkytys keskellä kiireistä vuotta, Ojala-Niemelä sanoo.

Haastattelussa Ojala-Niemelä kertoo myös, millaista oli kertoa aivokasvaimesta lapsille.