Vesihuolto: Ve­si­joh­to­ver­kos­to ra­pis­tuu kaik­kial­la – lisää rahaa tar­vi­taan ve­si­huol­lon var­mis­ta­mi­seen

Tulipalot: Yksi henkilö me­neh­tyi Ka­la­joel­la roi­hun­nees­sa oma­ko­ti­ta­lon palossa

Mat­kus­ta­jat pää­se­vät Turkuun Viking Gra­cel­la, joka hi­nat­tiin sa­ta­maan aa­mu­yös­tä – Amo­rel­la vie ruot­sa­lai­set mat­kus­ta­jat Tuk­hol­maan

Mitään turvallisuusriskiä karille ajaneella aluksella matkustamisessa ei ole, Viking Line vakuuttaa.

Matkustajalaiva Viking Grace pystyy viemään matkustajat Turkuun, koska pohjakosketuksessa ei syntynyt turvallisuuteen vaikuttavia vaurioita.
Matkustajalaiva Viking Grace pystyy viemään matkustajat Turkuun, koska pohjakosketuksessa ei syntynyt turvallisuuteen vaikuttavia vaurioita.

Lauantaina karille ajanut Viking Grace pystyy kuljettamaan matkustajat Turkuun sunnuntain aikana. Ahvenanmaalaiset matkustajat ovat päässeet maihin, ja ruotsalaiset matkustajat viedään Tukholmaan Amorellalla.

Viking Line tiedotti sunnuntaina, että viranomaiset ja luokituslaitos Lloyds Register ovat antaneet Viking Gracelle luvan kuljettaa matkustajat Turkuun omien moottorien voimin. Mitään turvallisuusriskiä ei ole olemassa.

Matkustajalaiva hinattiin Maarianhaminan satamaan sunnuntain vastaisena yönä. Matkustajat yöpyivät laivassa.

Länsi-Suomen merivartioaseman mukaan alus kiinnittyi satamaan aamuyöllä kello 3.40. Meripelastuskeskuksesta operaatiota turvasi vartiolaiva ja Merivartioston partiovene.

Pelastustyöt ovat sujuneet hyvin, sillä tilanne on ollut vakaa lauantaista lähtien, kun alus ajautui karille kello 14.10.

Viking Grace viedään Turku Repair Yards -telakalle lähipäivinä. Viking Line on yhteydessä matkustajiin, joilla on matkavaraus peruuntuneille lähdöille.

Yhtiön mukaan M/S Gabriella korvaa Viking Gracen maanantai-illasta lähtien Turusta.

Turusta Ahvenanmaan kautta Tukholmaan matkalla olleen Viking Gracen pohjakosketus johtui tämän hetken tietojen mukaan puuskaisesta myrskytuulesta. Onnettomuustutkintakeskus on aloittanut alustavan tutkinnan onnettomuuden syistä, ja varsinaisesta tutkinnasta päätetään ensi viikolla.

Merihaverissa ei tullut henkilövahinkoja eikä laivan runko vaurioitunut. Merivartiolaitoksen sukeltajat tarkistivat rungon kunnon lauantaina.

Aluksella oli 331 matkustajaa ja 98 miehistön jäsentä.

Juttu päivitetty kauttaaltaan kello 14.12.