Yrittäminen: Takalan perhe löysi pi­ka­vauh­tia uuden kodin Ou­lus­ta, kun kaup­piaan paikka aukesi

Harrastukset: Hiih­to­rat­sas­tus on hauska laji, jossa ei tyy­li­pis­tei­tä jaeta

Urheilu: Nämä pojat kan­ta­vat Kärppiä tu­le­vai­suu­des­sa

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Mat­ka­toi­mis­to Detur mak­suon­gel­mis­sa, asiak­kail­ta pe­ri­tään ho­tel­li­mak­su­ja uu­del­leen – Kil­pai­lu- ja ku­lut­ta­ja­vi­ras­to sel­vit­tää asiaa

Kalevan tietojen mukaan Deturin asiakaspalvelu ja Facebook-sivut ovat menneet kiinni.

Pohjoismaalaiset turistit ovat ongelmissa Turkin Alanyassa, kun matkanjärjestäjä Detur ei olekaan maksanut heidän hotellihuoneitaan. Kuvituskuva Alanyasta.
Pohjoismaalaiset turistit ovat ongelmissa Turkin Alanyassa, kun matkanjärjestäjä Detur ei olekaan maksanut heidän hotellihuoneitaan. Kuvituskuva Alanyasta.
Kuva: Peter Malmrup

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) kertoo selvittävänsä julkisuudessa olleita tietoja, joiden mukaan matkatoimisto Detur ei ole kyennyt maksamaan Turkissa matkalla olevien asiakkaidensa majoitusta. KKV on pyytänyt Deturilta selvitystä tilanteesta välittömästi.

Deturin asiakkaat ovat tiettävästi saaneet kehotuksen maksaa majoituksesta itse, vaikka he ovat jo maksaneet hotellin osana matkapakettia. Ongelma koskee suomalaisten lisäksi myös muita Deturin pohjoismaisia asiakkaita.

KKV selvittää asiaa yhdessä pohjoismaisten viranomaisten kanssa. Detur on ruotsalainen matkatoimisto, ja näin ollen myös yhtiön vakuudet ja vakuuksia valvova viranomainen ovat Ruotsissa.

KKV:n mukaan matkailijoiden tai pian matkalle lähtevien kannattaa odotella lisätietoja. KKV kertoo verkkosivuillaan tilanteesta heti lisää kun tarkempia tietoja on saatavilla.

Maksuvaikeuksia 30 hotellissa

Ylen tietojen mukaan Deturilla on asiakkaita yli 30 hotellissa, ja maksuvaikeudet koskevat niitä kaikkia.

– Meidän tietojemme mukaan Detur on siirtymässä suuremman matkanjärjestäjän omistukseen, ja maksuvaikeudet johtuvat omistajanvaihdoksesta, Alanyan hotelleja edustavan yhdistyksen varapuheenjohtaja Sükru Cimrin sanoi Ylelle torstaina.

Detur on lähettänyt hotelleille keskiviikkona telefaxeja, joissa omistajanvaihdoksesta on kerrottu.

Deturilla on Turkin lisäksi hotelliasiakkaita myös Rodoksella ja Kreetalla.

Tietämättömyys kalvaa

Tanskalaisen Ekstra Bladet -lehden mukaan osa asiakkaista on saanut Deturilta viestin, että heidän tulisi maksaa hotellinsa itse, ja rahat palautetaan kun omistajanvaihdos astuu voimaan.

Kalevan tietojen mukaan Detur asiakaspalveluun ei saa yhteyttä ja yrityksen Facebook-sivutkin on suljettu.

Kalevaan yhteyttä ottaneen oululaisen lukijan olisi määrä lähteä Alanyaan suorilla lennoilla Oulusta kahden viikon kuluttua, mutta tällä hetkellä ei ole tietoa, toteutuuko matka.

– Ilmeisesti tämän päivän lennot peruttiin yhtäkkiä, mutta mitään ei ole ilmoitettu. Ei ole tietoa, saako peruuntuneesta matkasta rahoja takaisin, lukija kertoo.

Uutista päivitetty kello 17.58 Kalevan saamilla tiedoilla tilanteesta.