Luitko jo tämän: Suo­ma­lais­sa­tel­liit­ti pal­jas­ti kym­me­niä ve­nä­läis­ten asemia Uk­rai­nan sodassa

Pääkirjoitus : Oulun kau­pun­gin­joh­ta­ja­haun saldo on nolo

Mat­ka­toi­mis­to Detur kes­keyt­tää toi­min­tan­sa lop­pu­vuo­dek­si – KKV muis­tut­taa, ettei asiak­kai­den pidä maksaa ho­tel­lia tois­ta­mi­seen

Pohjoisen lentotarjonta kasvaa. Turkkiin lähtevät Oulun lentokentällä.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) jatkaa Deturin ongelmien selvittämistä, sillä Detur ei ole antanut riittäviä ja luotettavia tietoja tilanteestaan. Asiakkaiden ei pidä maksaa hotellia toistamiseen, ellei se ole käytännön syistä välttämätöntä.

Detur on ilmoittanut keskeyttävänsä toimintonsa väliaikaisesti ja peruuttavansa loppuvuoden 2022 matkat.

Deturin asiakkailta on Turkin lisäksi myös Rodoksella ja Kreetalla vaadittu hotellimaksuja jo kertaalleen maksetuista matkapaketeista. Suomesta lähteviä matkoja on peruutettu eikä uusia varauksia pääse tekemään.

Matkailijoilla ei ole velvollisuutta maksaa jo maksettuja hotelleja. Turkissa matkailuministeriökin on vaatinut, ettei hotellimaksuja peritä toistamiseen.

Matkailijan tulee vedota siihen, että hotelli on kertaalleen maksettu ja välttää maksamista. Jos maksun on suorittanut tai tilanteen pakottamana ei voi välttyä maksulta, kannattaa kuitti säilyttää myöhempää korvausvaatimusta varten.

Tiedottamista paluukuljetuksista kannattaa seurata aktiivisesti. Toistaiseksi ei ole tullut tietoa, että paluukuljetukset eivät olisi toteutuneet.

Matkustajien ei tässä vaiheessa kannata itse perua matkojaan, vaan odottaa Deturin ilmoitusta. Matkanjärjestäjän on palautettava matkustajan maksusuoritukset ilman aiheetonta viivytystä ja viimeistään 14 päivän kuluttua siitä, kun matkapakettisopimus on peruutettu.