Oulun budjetti: Näin kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä esittää käy­tet­tä­väk­si 650 mil­joo­naa euroa

Musiikki: Ou­lu­lais­per­heen kaikki jäsenet ovat kovia muu­si­koi­ta

Huoltajuus: Lap­sis­taan tais­tel­leen ou­lu­lai­si­sän uh­ka­sak­ko­vaa­ti­mus hy­lät­tiin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Marinin kanssa juh­li­neet jäävät ilman tur­val­li­suus­sel­vi­tyk­siä – avus­ta­jien tilanne voi olla toinen

Suojelupoliisin mukaan laki ei mahdollista turvallisuusselvityksiä pääministeri Sanna Marinin yöllisistä ystävistä Kesärannassa. Supo valvoo kansallisen turvallisuuden osana myös ministerien turvallisuutta.

Pääministeri Sanna Marin on toisinaan kutsunut ystäviään viettämään iltaa pääministerin virka-asuntoon Kesärantaan. Satunnaisista vieraista ei voida tehdä turvallisuusselvityksiä.
Pääministeri Sanna Marin on toisinaan kutsunut ystäviään viettämään iltaa pääministerin virka-asuntoon Kesärantaan. Satunnaisista vieraista ei voida tehdä turvallisuusselvityksiä.
Kuva: Mauri Ratilainen / Com.Pic.- Kuv

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) vieraat Kesärannassa pääsivät Ruisrockin jälkeisissä jatkojuhlissa 10.7. kuvaamaan Marinin tiedotustilassa. Kahden suutelevan naisen paljaan ylävartalon peitteenä oli Marinin kansainvälisissä kokouksissa käyttämä Finland-kyltti.

Pääministeri Marin piti kuvaa sopimattomana. Kuvan Tiktokissa julkaissut malli, some-vaikuttaja Sabina Särkkä pyysi tiistaina Instagramissa anteeksi asiattoman kuvan julkaisua. Tiktok on kiinalainen sosiaalisen median alusta.

Vieraat pääsivät siis juhlien aikana tilaan, jossa Marin työskentelee.

Turvallisuusselvitykset vain työntekijöille

Marinin luona Kesärannassa vierailleista juhlijoista ei kuitenkaan tehdä turvallisuusselvityksiä, kertoo suojelupoliisin ylitarkastaja Pekka Aho.

– Ministerien ja kenen tahansa virkamiesten vieraista ei voida turvallisuusselvityksiä tehdä.

Ahon mukaan kyse on lainsäädännöstä. Turvallisuusselvityksiä voi tehdä vain työntekijöille, jotka pääsevät käsiksi turvaluokiteltuun tietoon tai turvaluokiteltuihin tiloihin työtehtävissään.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.