Kadonneet: Suun­nis­tus­ki­sa sai uuden kään­teen, kun Mu­hok­sen met­säs­tä löytyi Kel­los­ta ka­don­nut nainen

Peruskoulu: Ou­lu­lais­opet­ta­ja kertoo, mikä kä­si­työn ope­tuk­ses­sa meni pieleen

Video: Bussi ajoi tör­keäs­ti päin pu­nai­sia Kai­jon­har­jus­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Maine ei tule ju­lis­ta­mal­la – meillä on kaikki edel­ly­tyk­set palata mai­ne­tut­ki­mus­ten kär­keen, sillä Oulun ei tar­vit­se ra­ken­taa mai­net­taan tyhjän päälle

Iät ja ajat on tiedetty, että hyvä maine saa aikaan positiivisia asioita. Kaikki suuret päätökset teemme tai ainakin perustelemme itsellemme asian positiivisella maineella. Opinnot, työ, yrittäminen, paikkakunta, asunto, auto, harrastukset, sosiaalinen elämä ovat kaikki asioita, joiden valintaan vaikuttaa niiden maine. Ei kukaan halua tahallaan valita huonoja asioita.

Koska maineen merkitys on niin tavattoman suuri, käytetään hyvän maineen luomiseksi ja ylläpitämiseksi valtavasti resursseja. Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa työskentelevät saadakseen asioille, esineille, jopa ihmisille hyvän maineen tai niin kuin nykyään sanotaan imagon.

Mediassa on toistuvasti vertailuja, jotka perustuvat maineeseen. Kuntiakin laitetaan järjestykseen työpaikkojen, asumisen, opiskelun, yritysystävällisyyden ja monen muun asian suhteen. Kuntien maineella tarkoitetaan paikkakunnan veto- ja pitovoimaisuutta.

Maine on kuin iso joki, joka muodostuu pienistä puroista ja voimistuu virratessaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.