Pesäpallo: Lippo kaipaa ri­pauk­sen ren­tout­ta koh­ta­lon­ot­te­luun Sii­lin­jär­vel­le – "Turha varman päälle te­ke­mi­nen pitää saada pois"

Koti: Ou­lu­lai­sen Hillin perheen vuoden van­has­sa kodissa mie­len­kiin­toi­sen lisän tuovat si­sus­tuk­ses­sa käy­tet­ty vaneri sekä ik­ku­noi­na toi­mi­vat la­si­ele­men­tit

Maa­voi­mat jär­jes­tää pai­kal­lis­har­joi­tuk­sia Ou­lus­sa, mukana myös vi­ran­omai­sia ja elin­kei­no­elä­män edus­ta­jia – voi näkyä ka­tu­ku­vas­sa

Maavoimat ilmoittaa paikallisen ja alueellisen varautumisen harjoituksista aikavälillä 26.2.–5.3. Harjoitukset toteutetaan pääosin Oulun, Rovaniemen, Sodankylän ja Ivalon alueilla.

Oulussa harjoitus tulee näkymään viikon aikana muun muassa Hiukkavaarassa, Haukiputaalla, Kastellissa, Tahkokankaalla ja Toppilassa.

Harjoituksen tavoite on kehittää maavoimien valmiutta ja suorituskykyä niin, että häiriötilanteissa kyetään toimimaan nopeasti myös paikallisella tasolla, Maavoimien tiedotteessa kerrotaan.

Hiukkavaaran ampumaradalla järjestetään kovapanosammuntaa maanantaina. Yksittäisissä harjoituskohteissa voidaan käyttää paukkupatruunoita. Näissä kohteissa kouluttajat ja erotuomarit valvovat harjoituksia huomioliivein varustautuneina.

Paikallispuolustusharjoitukseen osallistuu puolustusvoimien henkilöstöä noin tuhat. Lisäksi mukana on henkilöstöä Pohjois-Suomen alueelta mm. poliisista, Hälytyskeskuksesta, pelastuslaitoksista, rajavartiostosta, tullista, ELY-keskuksesta, sairaaloista, kaupungeista ja kunnista sekä Senaatti-kiinteistöistä ja Oulun satamasta.

Paikallispuolustusharjoitus on osa valtakunnallista harjoitusrupeamaa, joka jatkuu seuraavalla viikolla Etelä-Suomessa. Harjoitusten kulkua voi seurata Maavoimien sosiaalisen median kanavilla.