Tulospalvelu: Katso alue­vaa­li­tu­lok­sen yk­si­tyis­koh­dat

Kuvagalleria: Näin vaa­li­tu­los­ta juh­lit­tiin Oulussa

Tilaajille

Maa­kun­nat kiis­te­le­vät EU-tu­kien ja­ka­mi­ses­ta, päätös nyt mi­nis­te­rin käsissä – mo­lem­mat puolet ku­vaa­vat neu­vot­te­lu­kult­tuu­ria huo­nok­si, tästä on kyse

Etelä- ja Länsi-Suomen maakunnat ovat eri mieltä Pohjois- ja Itä-Suomen maakuntien kanssa siitä, kuinka EU:n aluekehitystuet tulisi jakaa. Etelä- ja Länsi-Suomi vaatii aiempaa suurempaa osuutta tuista, joista suuri osa on myönnetty Pohjois- ja Itä-Suomen erityispiirteiden perusteella. Asia on siirtynyt elinkeinoministeri Mika Lintilän päätettäväksi, ja lopullisen päätösehdotuksen hyväksyy hallitus.

Pohjois-Pohjanmaan liiton johtaja Pauli Harju puolustaa pohjoisen ja idän alueiden saamia aluekehitystukia. Arkistokuva.
Pohjois-Pohjanmaan liiton johtaja Pauli Harju puolustaa pohjoisen ja idän alueiden saamia aluekehitystukia. Arkistokuva.

Suomi saa EU:lta tukea vähemmän kehittyneiden alueiden kehittämiseen rakennerahastoista. Rahalla tehdään investointeja yhdessä valtionosuuden ja yksityisen rahoituksen kanssa esimerkiksi työllisyyden, alueiden saavutettavuuden ja liiketoimintamahdollisuuksien lisäämiseksi.

Yhteensä Suomi on saanut kuluvalle kaudelle rakennerahastorahoitusta noin 1,5 miljardia. Tästä 700 miljoonaa on kuulunut automaattisesti Pohjois- ja Itä-Suomelle harvan asutuksen perusteella.