Vaalitentti: Katso tal­len­ne Kalevan vaa­li­ten­tis­tä, mukana kuusi ni­me­käs­tä eh­do­kas­ta Oulun vaa­li­pii­ris­tä

Pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tok­sen tor­jun­ta ei ole vi­her­hump­paa – maa­pal­lon läm­pe­ne­mi­nen mah­dol­lis­ta saada kuriin

Kolumni: Ou­lu­lais­kou­lun hyvät ko­ke­muk­set kou­lu­pu­dok­kai­den kanssa osoit­ta­vat, miten tärkeää on kokemus po­ruk­kaan kuu­lu­mi­ses­ta

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Luo­te­taan jat­kos­sa­kin kuntien omaan kykyyn päättää omasta jä­te­huol­los­taan

Kunnallisia osakeyhtiöitä edustavat toimitusjohtajat pyysivät (Kaleva 22.10./Lukijalta) kirjoituksessaan, että jätelain valmisteluun liittyvä keskustelu perustuisi tosiasioille. Tätä toivovat varmasti sekä asukkaat että yrittäjät, joista jokainen on myös kunnan asukas.

Toimitusjohtajat kirjoittavat, että useiden tutkimusten mukaan kunnan järjestämä jätekuljetus on kuntalaiselle edullisempaa. Väite ei pidä paikkansa, jos tarkastelemme asukkaita edustavien tahojen asiasta antamia lausuntoja. Esimerkiksi Kiinteistöliitto tuo esille, että asukkaan valintaan perustuva kuljetusmalli on toiminut useilla alueilla hyvin, esimerkiksi Turussa, Lahdessa ja Porissa. Toisaalta taas joillain alueilla kunnan malliin ollaan tyytyväisiä.

Liiton teettämän selvityksen mukaan jätehuollon kokonaiskustannuksissa on vain vähäisiä eroja eri kuljetustapojen välillä, kun vertailtiin 14 suurta kaupunkia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.