Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa tar­jot­tu oudon ha­jui­nen jau­he­li­ha­keit­to tut­ki­taan la­bo­ra­to­rios­sa

ADHD: Oulussa ke­hi­tet­tiin peli, joka voi jopa pal­jas­taa lapsen ADHD:n

Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Mainos: Markkinointitoimisto Kolmas Polvi etsii markkinoinnin asiantuntijaa - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Luon­to­ka­don py­säyt­tä­mi­sek­si tar­vi­taan tietoa – San­gin­jo­ki-pää­tös ei liity millään tavalla kom­pen­saa­tioi­hin, eikä sillä voi oi­keut­taa luonnon tu­hoa­mis­ta esi­mer­kik­si Pyy­ry­väis­suol­la

Kaleva (16.3.) uutisoi Pyyryväissuon uhanalaisen luontotyypin joutumisesta maanläjitysalueeksi. Tässä yhteydessä vs. yhdyskuntajohtaja totesi Sanginjoen metsäluonnon suojelun kompensoivan muuta uhanalaisen luonnon hävittämistä, ja että lainsäädäntö ei edellytä ympäristöhaittojen kompensointia.

Haluamme korostaa, että kyseiset lausumat edustavat viranhaltijan omaa mielipidettä. Ne eivät ole Oulun kaupungin virallinen tai yhdyskuntalautakunnan yksimielinen kanta.

Ekologisesta kompensaatiosta on tutkimustietoa ja opetusmateriaaleja, ja vapaaehtoinen ympäristöhaittojen kompensointi on käytössä muun muassa kaivostoiminnassa. Vastaava vapaaehtoinen kompensaatio löytyy myös Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalveluiden toimintaperiaatteista.

Sanginjoen monikäyttömetsän myynti Koneen Säätiölle oli upea päätös erityisesti luonnonsuojelun kannalta. Tuo päätös ei kuitenkaan liity millään tavalla kompensaatioihin, eikä sillä voi oikeuttaa luonnon tuhoamista muualla.

"On kuitenkin hyvin vaikea kuvitella, että ylijäämämaiden läjittämiseen – siis maakasan tekemiseen – ei löytyisi muuta paikkaa kuin uhanalainen suo."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.