Vihapuhe: Lauri Nikula antoi tör­ky­pu­heen virrata vuosia, kunnes mitta tuli täyteen

Ruoka: Ou­lu­lais­ten ba­naa­nit kyp­sy­vät Van­taal­la

Harrastukset: Suo­si­tuil­le ke­ra­miik­ka­kurs­seil­le pääsee Oulussa vain tuu­ril­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Luo­kan­opet­ta­jan työ ei hou­kut­te­le – opis­ke­li­jan nä­kö­kul­mas­ta ammatin suurin ongelma on käy­tän­nön työn ja opet­ta­jan­kou­lu­tuk­sen välinen kuilu

Tuhannet ihmiset hakevat vuosittain luokanopettajakoulutukseen – onhan se yksi Suomen suosituimmista koulutusaloista. Opettajankoulutuksen suosioon vaikuttavat esimerkiksi opintojen akateemisuus ja käytännönläheisyys.

Viime vuosina hakijamäärät ovat kuitenkin laskeneet. Lisäksi yhä useampi pohtii alan vaihtamista jo opiskeluaikana. Opettajankoulutuksen suosion voidaan ajatella korreloivan ammatin haluttavuuden kanssa. Eikö opettajan ammatti enää houkuta?

Viestintäkanavilla keskustellaan jatkuvasti eri ammattien epäkohdista. Opettajan työn kohdalla esiin ovat nousseet esimerkiksi palkkaus, työn vaativuus ja työmäärän kasvu sekä resurssien puute. Koulujen vähäiset ja jatkuvasti vähenevät resurssit eivät ainakaan lisää ammatin houkuttelevuutta. Luokanopettajaopiskelijan näkökulmasta ammatin suurin ongelma on kuitenkin käytännön työn ja opettajankoulutuksen välinen kuilu.

Luokanopettajan tutkinto muodostuu ylemmästä ja alemmasta korkeakoulututkinnosta, jotka muodostavat yhdessä vähintään 300 opintopisteen laajuisen kokonaisuuden.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.