Taivaan ilmiöt: Oulun tai­vaal­la nähtiin ai­nut­laa­tui­nen va­lo­il­miö – asian­tun­ti­ja kertoo, mistä oli kyse

Kolumni: Aika kultaa muistot – 1980-lu­kua on pidetty aikana, jolloin olot Suo­mes­sa olivat par­haim­mil­laan

Luitko jo tämän: Kaak­ku­riin ra­ken­tuu muun muassa Rusta ja Stadium Outlet

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Pääkirjoitus
Tilaajille

Lumo näytti taas, miten kau­pun­kiin saa hyvillä ta­pah­tu­mil­la het­kes­sä eloa – ja sel­lai­sia Ouluun mahtuu myös lisää

Viiman sijasta Oulun keskustassa ja Hupisaaren poluilla puhalsivat viime viikonloppuna menemään valofestivaalin kymmenet tuhannet katsojat. Tapahtumia mahtuisi Ouluun nykyistä enemmänkin. Katsetta kannattaa suunnata maailmalle ja lainata tänne epäröimättä parhaita ideoita.

Tavallisina marraskuisina iltoina Oulun keskustassa ei tapaa olla väkeä liikkeellä mainittavaksi asti. Menneenä viikonloppuna alueella nähtiin kuitenkin poikkeuksellista tungosta ja liikenneruuhkia. Väki Oulusta ja kauempaakin oli tullut katsomaan kymmenvuotisjuhlaa viettävän valofestivaali Lumon antia, joka nyt ulottui Lintulammelta Martinniemeen.

Kaupungin arvion mukaan kolmen päivän aikana festivaalin valoteoksia kävi katsomassa jopa 100 000 henkeä. Vaikka lukemassa olisikin pyöristystä ylöspäin, tapahtuman imu on Oulussa tällä hetkellä omaa luokkaansa.

Lumo selvästi täyttää jonkin tarpeen ja toiveen pohjoissuomalaisten mielissä. On hyvä, että jatkoa luvataan jo. Seuraava valofestivaali järjestetään jälleen vuoden päästä.

Marraskuun synkkyydessä valo vetää puoleensa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.