Koronarajoitukset: Ko­ro­na­toi­met päät­ty­vät Suomen ra­joil­la per­jan­tai­na

Uimavedet: Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on

Mainos: Kaleva Digin ke­sä­tar­jous: 17,90 € 3kk, vain tänään.

Lumi pöllyää ja ajokeli on haas­ta­va Poh­jois-Poh­jan­maal­la – penk­ko­ja on pö­läy­tel­ty, mutta va­ka­vam­mil­ta on­net­to­muuk­sil­ta väl­tyt­ty

Liikenteessä on tänään erittäin huono ajokeli. Kuva Intiön kelikamerasta kello 9.30.
Liikenteessä on tänään erittäin huono ajokeli. Kuva Intiön kelikamerasta kello 9.30.
Kuva: Kelikamera/Finntraffic

Lähes koko Suomessa on tänään huono ajokeli. Ilmatieteen laitoksen mukaan Pohjois-Pohjanmaalla ajokeli muuttui aamupäivän aikana erittäin huonoksi.

Lunta pyryttää ja pöllyävä lumi hankaloittaa ajo-olosuhteita. Onnettomuusriski on huomattava.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta kerrottiin aamupäivällä kello 9.30 aikaan, että pelastuslaitoksen alueella on toistaiseksi vältytty vakavilta kolareilta.

Limingassa moottoritiellä kaksi autoa pyörähti hankeen aamulla puoli yhdeksän jälkeen, mutta kukaan ei loukkaantunut. Autoilla päästiin siirtymään muualle selvittämään asiaa, joten liikenteelle ei ollut isompaa haittaa.

Myös Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueella pöläyteltiin penkkoja aamulla. Pyhännällä vastakkaisista suunnista tulleet kaksi autoa suistuivat ohitustilanteessa molemmat omalle puolelle penkkaan. Autot eivät törmänneet. Kukaan ei loukkaantunut, eikä autoihinkaan tullut isompia vaurioita.

Hieman ennen puolta päivää maastoauto suistui ulos tieltä Nelostiellä Kärsämäen ja Pulkkilan välillä. Päivystävän palomestarin mukaan kyseessä oli vallitsevalle kelille tyypillinen onnettomuus, jossa luminen piennar imaisi auton kyljelleen ojaan. Kuljettaja ei loukkaantunut.

Puoli yhden aikoihin kolaroitiin Nelostiellä Pyhäjärvellä, jossa sattui kahden henkilöauton peräänajo noin 60–70 kilometrin tuntinopeusvauhdissa. Palomestarin mukaan kukaan ei loukkaantunut vakavasti.

Jokilaaksojen pelastuslaitokselta kerrotaan, että pöllyävä lumi on paikoitellen kinostunut ja näin ollen kaventanut ajoratoja.

Oulunsalossa Hailuodontiellä sattui illalla hieman ennen kahdeksaa kahden auton risteyskolari, jonka vuoksi Hailuodontien toinen kaista oli suljettuna noin puolen tunnin ajan. Autoissa oli onnettomuushetkellä vain kuljettajat, eikä kolarissa tullut henkilövahinkoja.

Oulun poliisin johtokeskuksesta kerrottiin illalla kello 20 aikaan,  että päivän aikana Oulun seudulla poliisilla on ollut 14 liikennevahinkoihin liittyvää tehtävää.

Katso paikkakuntakohtaiset sääennusteet Kalevan sääsivulta.

Lisätty tiedot Pyhännän tapauksesta kello 10.30.

Lisätty tiedot Kärsämäen ja Pyhäjärven onnettomuuksista kello 13.57.

Lisätty tieto Hailuodontien onnettomuudesta ja poliisin liikennevahinkotehtävistä kello 20.16.