Sää: Tu­le­vas­ta vii­kos­ta tulossa hel­tei­sen lämmin ja epä­va­kai­nen

Juhannuksen liikenne: Moot­to­ri­pyö­räi­li­jä kuoli ko­la­ris­sa Ris­ti­jär­vel­lä

Tilaajille

Lounaan il­mas­to­kuor­man voi tar­kis­taa nyt pu­he­li­mel­la – ­Ky­syim­me lou­nas­ta­jil­ta ou­lu­lais­ra­vin­to­las­sa, huo­let­taa­ko ruoan hii­li­ja­lan­jäl­ki

Oululaislähtöinen Antell mukaan Hiililounas-hankkeeseen – tavoitteena ympäristöystävällisemmät lounaat

Keskivertosuomalaisen hiilijalanjäljestä noin neljännes muodostuu ruoasta. Ruoantuotanto on yksi suurimmista hiilijalanjälkeen vaikuttavista tekijöistä. Osana ilmastokeskustelua ruokavalintojen merkitystä usein korostetaankin.

Oulusta lähtöisin oleva ravintola-alan yritys Antell on mukana Turun yliopiston ja Luonnonvarakeskuksen Hiililounas-hankkeessa, joka käynnistyi vuoden 2022 alusta. Kaksivuotisessa hankkeessa selvitetään muun muassa kotimaisten kasviproteiinilähteiden hiilijalanjälkiä. Antell pyrkii hankkeessa kehittämään lounasruokailua kerätyn tiedon pohjalta vähähiilisempään suuntaan.