Oulun kaupunki: Oulu aikoo ko­rot­taa luot­ta­mus­toi­mis­ta mak­set­ta­via palk­kioi­ta rei­lus­ti

Autismi: Johanna Vuo­ri-Kar­via sai tietää vasta ne­li­kymp­pi­se­nä, miksi hän on eri­lai­nen

Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lop­pu­syk­syn pi­men­tyes­sä hal­lo­ween lä­hes­tyy – lähetä kuvia kur­pit­sa­juh­lis­ta tai kerro ko­ke­muk­sia­si yli­luon­nol­li­sis­ta asioita

Halloweenin juhlinta näkyy vuosi vuodelta yhä enemmän myös Suomessa. Lähetä kuvia halloween-henkeen tai kerro yliluonnollisista kokemuksistasi.

Oulu
Halloween pohjautuu muinaisten kelttien samhain-juhlaan. Kelttien uskomusten mukaan juhlan aikana tuonpuoleisen olennoilla oli vapaa pääsy tämänpuoleiseen maailmaan.
Halloween pohjautuu muinaisten kelttien samhain-juhlaan. Kelttien uskomusten mukaan juhlan aikana tuonpuoleisen olennoilla oli vapaa pääsy tämänpuoleiseen maailmaan.
Kuva: Mikko Halvari

Halloweenin juhlinta näkyy vuosi vuodelta yhä enemmän myös Suomessa.

Yhdysvalloissa ja monissa muissa maissa halloweenia juhlitaan lokakuun viimeisenä päivänä eli 31. lokakuuta, joka on ensi sunnuntaina.

Suomessa kurpitsoista veistellään hurjia naamoja ja pelottaviin asusteisiin pukeudutaan usein pyhäinpäivän aikaan, joka on tänä vuonna lauantaina 6. marraskuuta.

Alkuperältään pyhäinpäivä on Suomessa kristillinen muistopäivä, jolloin viedään kynttilöitä omaisten haudoille.

Halloween sana tulee sen alkuperäisestä nimestä All Hallows' Eve eli kaikkien pyhien ilta. Se pohjautuu muinaisten kelttiläisten kulttuurien syksyllä vietettyyn juhlaan samhainiin.

Pimeän vuodenajan piristykseksi lähetä kuvia halloweenin hengessä. Kuvista koostetaan galleria.  Voit laittaa kuvia numeroon 13222 tai verkkolomakkeen kautta.

Vastaa myös kyselyyn, oletko koskaan kokenut yliluonnollisia asioita. Lukijoiden tarinoita voidaan käyttää lehtijutussa. Kyselyyn voi vastata keskiviikkoiltaan 27. lokakuuta kello 24 saakka.