Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suu­sa­luei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­laisp­ro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Lop­pu­lan tilan re­mont­ti osoit­tau­tui rei­lus­ti odo­tet­tua kal­liim­mak­si – varat eivät tule riit­tä­mään koko pi­ha­pii­rin kun­nos­ta­mi­seen

Loppulan remontin kustannusarvio on ylittynyt, eivätkä varat riitä esimerkiksi uuteen saunarakennukseen. Kustannuksia nosti muun muassa Loppulaan vedettävä uusi sähkökaapeli.

Oulu

Sanginjoen luonnonsuojelualueella sijaitsevan Loppulan tilan kunnostussuunnitelmiin joudutaan tekemään muutoksia, kun korjaus osoittautuikin arvioitua kalliimmaksi. Koneen Säätiöltä saatu noin 300 000 euron rahoitus ei tule riittämään koko pihapiirin korjaamiseen. Oulun kaupungin kustannusarvio korjaukselle oli noin 200 000 euroa.

Metsähallituksen Luontopalvelut on kerännyt kesän ja syksyn aikana Sanginjoen alueelta käyttäjäkokemuksia laajan kyselyn ja työpajojen kautta, joiden pohjalta laaditaan pitkän tähtäimen suunnitelmaa Sanginjoen alueen kehittämisestä. Suunnitelma valmistuu vuoden loppuun mennessä.

Missä vaiheessa Loppulan remontti on tällä hetkellä, Loppulan Ystävät ry:n puheenjohtaja Annamari Markkola?

– Koska remontin kustannukset osoittautuivat arviota kalliimmiksi, olemme nyt tehneet töitä kustannusten vähentämiseksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.