LNM:n Tuomas Aho vä­läyt­ti Kii­min­ki-ma­ra­to­nil­la – voit­to­ai­ka 2.28.20 on kauden ko­ti­mai­nen kär­ki­tu­los: "E­rit­täin po­si­tii­vi­nen päivä"

Limingan Niittomiesten Tuomas Aho voitti Kiiminki-maratonin. Tämä kuva Ahosta on vuodelta 2016, kun hän osallistui Raja Run -tapahtumaan Torniossa.
Limingan Niittomiesten Tuomas Aho voitti Kiiminki-maratonin. Tämä kuva Ahosta on vuodelta 2016, kun hän osallistui Raja Run -tapahtumaan Torniossa.
Kuva: Pentti Vuosaari

Limingan Niittomiesten Tuomas Aho oli hyvässä vireessä lauantaina Kiiminki-maratonilla. Aho pysäytti soolojuoksunsa jälkeen digitaalit aikaan 2.28.20, mikä sai miehen myhäilemään tyytyväisenä – ja syystä.

Hän otti nimiinsä kauden kotimaisen kärkituloksen.

– Aika oli sellainen kuin pitikin olla. Mitään isompia ongelmia ei ollut. Oli hyvä keli, hyvää kannustusta ja kaikin puolin positiivinen päivä, Aho summasi.

Toiseksi tullut Ossi Peltoniemi hävisi Aholle reilulla kymmenellä minuutilla. 

Aho juoksi viime vuonna maratonin harjoitusmielessä ja puoliteholla aikaan 2.39.

– Tämä oli ensimmäinen kunnon maratonkisani.

Oulussa asuva ja yliopistossa tietojenkäsittelytiedettä opiskeleva Aho on harjoitellut viimeiset kolme vuotta tavoitteellisesti. Valmentaja Jorma Jokelan kanssa tehty työ tuottaa myös kelpo tuloksia.

– Kestävyysjuoksu on iso osa elämääni opintojen ohella. Pikkuhiljaa harjoitusten intensiteettiä on pystytty nostamaan, kuvaili Aho, joka kovimpien harjoitusviikkojensa aikana taivaltaa yli 200 kilometriä.

Nyt katse on käännetty reilun kuukauden päähän. Tuolloin Vantaalla ratkotaan maratonin SM-mitalien kohtalo.

– En osaa vielä sanoa, juoksenko siellä maratonin vai puolimaratonin, Aho taustoitti.

Naisista Kiiminki-maratonilla nopeinta vauhtia piti N40-sarjassa juossut Pudasjärven Urheilijoiden Henna Vanhanen, jonka loppuaika oli 3.08.21.