Kolumni: Sanna Marinin ym­pä­ril­lä vellova kes­kus­te­lu saa miet­ti­mään, onko pää­mi­nis­te­riys enää ihmisen työ

Jääkiekko: Kärpät illan HIFK-pe­liin pahasti sii­pi­rik­koi­se­na

Mainos: Kalevan ti­laa­jan kump­pa­ni­etu­na liput puoleen hintaan Kär­pät-Pe­li­cans ke 27.10. peliin.

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lisää ko­ti­mais­ta kalaa lau­ta­sil­le

Vain kolme prosenttia kalasta päätyy lautasille, todettiin Maaseudun Tulevaisuudessa 11.8. Lehti kertoo miten: "Kuluttaja ostaa yhä useimmiten norjalaista lohta. Vain parikymmentä prosenttia kulutetusta kalasta on kotimaista. Silti vuotuisesta 100–150 miljoonan kilon kotimaisesta saaliista vain kolmisen prosenttia päätyy ihmisravinnoksi. Valtaosasta tehdään rehua turkistarhoille ja kalankasvattamoille".

Lehden mukaan valtioneuvosto hyväksyi kotimaisen kalan edistämisohjelman heinäkuun alussa. Tavoitteena on kotimaisen kalan kulutuksen kaksinkertaistaminen vuoteen 2035 mennessä: "Arvion mukaan yhden viikoittaisen kala-annoksen lisäys edistäisi kansanterveyttä 1–2 miljardin euron säästöillä ja pienentäisi ruokavalion hiilijalanjälkeä noin 5 prosenttia".