Henkilöt: Ou­lu­lai­nen Henna Van­ha­nen on Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan, yöt hän työs­ken­te­lee OYSissa

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lisää joustoa vir­kaeh­to­so­pi­muk­siin?

Sairaanhoitajat ja lääkärit ovat hyvinkin eriarvoisessa asemassa verrattaessa virkaehtosopimuksia. Lääkärit eivät tee lähtökohtaisesti vuorotyötä muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta, mutta sairaanhoitajat ja lähihoitajat joutuvat tekemään vuorotyötä aivan samassa työympäristössä.

"Mielestäni on epäoikeudenmukaista, että toiset saavat ”poimia rusinat pullasta” päivystämällä ja toiset joutuvat tekemään työtä ns. normaalina vuorotyönä."

Mielestäni tätä vanhahtavaa ajatusmallia olisi jo korkea aika tuulettaa ja lisätä kunnallisten lääkäreiden virkaehtosopimukseen määritykset vuorotyöstä sekä jaksotyöstä.

Vastaavasti erillisestä lääkäreiden päivityksestä luovuttaisiin ja siirryttäisiin normaaleihin työvuoroihin vastaavalla tavalla kuin muullakin ammattikunnilla.

Tämä poistaisi eri ammattiryhmien eriarvoisuutta saman työnantajan piirissä. Mielestäni on epäoikeudenmukaista, että toiset saavat ”poimia rusinat pullasta” päivystämällä ja toiset joutuvat tekemään työtä ns. normaalina vuorotyönä.

Ajankohta muutokselle olisi luonnollisinta toteuttaa tulevana vuonna, jolloin hyvinvointialueet järjestäytyvät ja lääkäreiden virkaehtosopimus on katkolla.

Juho Lukkari

aluevaaliehdokas (vihr.)

DI, Oulu

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.