Tilaajille

Lippo murjoi Haminan ul­ko­kent­tää avaus­kiin­ni­tyk­sen ar­voi­ses­ti – ou­lu­lais­jouk­kue hyppäsi voiton jälkeen len­to­ko­neen kyytiin

Lippo murjoi lujaa Haminan ulkokenttää lauantaina. Oululaisten 11 juoksusta Tapio Salo (vas.) kirjautti nimiinsä kaksi. Yhden juoksun tuonut Ari Lankinen onnittelee joukkuekaveriaan.
Lippo murjoi lujaa Haminan ulkokenttää lauantaina. Oululaisten 11 juoksusta Tapio Salo (vas.) kirjautti nimiinsä kaksi. Yhden juoksun tuonut Ari Lankinen onnittelee joukkuekaveriaan.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Pääsarjatason pesäpallon paluu Ouluun on enää kahden voiton päässä, kun Lippo otti lauantaina ensimmäisen kiinnityksen Superpesis-paikkaan kaatamalla Haminan Palloilijat helpohkosti Raksilassa 2–0 (7–2, 4–2).

– Olimme fyysisesti väsyneempi joukkue, mutta välieräsarjastamme johtuen valmiimpia peliin. Joukkueesta huokui taistelutahto, ja ennen kaikkea jokainen tietää nyt, mitä voittaminen vaatii, Lipon pelinjohtaja Santeri Haipus jutteli viitaten viiden pelin välieräsarjaan.

Ennen finaaliavausta pelinjohtajaa mietitytti maailman hurjimpien vuoristoratojen tavoin Lippoa ylös alas heitellyt välieräsarja ja sen voitosta tulleen hyvänolontunteen nollaaminen.

– Tämä oli meille pirun vaikea peli. Ihmismieli on sellainen, että hyvänolontunne voi jäädä helposti päälle, vaikka kuinka yrität nollata tilanteen. Pojat kuitenkin osoittivat kentällä, miten hyvin nollaus oli onnistunut ja kuinka vahvasti uusi lataus oli tehty, Haipus hehkutti pelaajiaan.

Lippo oli pelin avausjaksolla ylivoimainen. Ulkopeli oli lähes virheetöntä ja sisäpeli pommitti etenkin Haminan kakkospuolta sellaisella vimmalla, että välillä räpylämiehiä kävi melkein sääliksi. Kakkospuolen läpilyöntejä nähtiin useammaltakin oululaispelaajalta, mutta ainoastaan Tapio Salo onnistui niissä kunniajuoksun arvoisesti.

– Ensimmäisellä varoitin rajaan, toisella vedin luukkuun. Kerran kesässä onnistun näköjään kotikentälläkin, Salo virnisti.

Toisen jakson Lippo aloitti nihkeämmin ja vieraat karkasivatkin parin juoksun päähän. Lukkari Miika Keski-Petäjän upeat suoritukset oululaisten toisella ulkovuorolla sytyttivät kuitenkin kotijoukkueen uudelleen.

Seuraavassa sisävuorossa Teemu Isoketo, Jimi Heikkinen, Markus Hallasuo ja kunnarin kakkosrajan puhkaisullaan juossut Eino Järvelä paketoivat pelin kotijoukkueelle.

– Alkukaudesta olisimme vastaavassa 0–2-tilanteessa hävinneet pelin, juoksutalkoisiin kahdella onnistumisellaan osallistunut Heikkinen muistutti.

Lauantaina Lippo pommitti kakkosrajaa lujaa, mutta Haipus paljasti oululaisten takataskusta löytyvän muitakin valttikortteja ja valmiiksi katsottuja paikkoja.

– Olemme tutkineet vastustajan peliä todella tarkasti ensimmäisestä runkosarjapelistä lähtien. Nyt pääsemme toteuttamaan sen työn tuloksia, pelinjohtaja intoili.

Yksi isäntien onnistujia oli kapteeni Salo, joka kunnarinsa lisäksi pelasi yhdestä aurinkopallosta huolimatta myös vahvaa ulkopeliä.

– Hamina ei tarjonnut meille mitään yllätyksiä, vaikka kaverista tosin huomasi pitemmän pelitauon vaikutuksen. Sarja ei ole missään nimessä taputeltu, viiteen peliin olemme valmiita, Salo vakuutti.

Lippo matkusti sunnuntain vieraspeliin Haminaan lentämällä lauantaina Helsinkiin, josta matka jatkuu sunnuntaina bussilla Haminaan. Toinen finaalipeli tulee vastaan nopeasti. Sarjan tilanne voi heilahtaa vuorokaudessa merkittävästi suuntaan tai toiseen.

– Lähteenmäen Mikalle täytyy nostaa iso käsi, hän on panostanut tähän paljon, kapteeni kiitteli seurapomoa lentolipuista.